Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Egil Fiane

[#66676] manglande kyrkjebøker

Recommended Posts

Gjest Egil Fiane

Dette er det kanskje svara på før, men kvifor er ikkje kyrkjebøkene for alle prestegjeld og sokn lagt ut fram til sperrefristen? For Mykland i Aust-Agder t.d. kjem ein ikkje lenger enn til 1915, og for Vegårshei til 1910.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

De skannede kirkebøkene er stort sett hentet fra mikrofilmer. Mikrofilmene er produsert fra 1940-tallet til noe etter 2000. Det er det materialet som var filmet til og med denne siste mikrofilmingsrunden som er kommet med i nettutgaven.Kirkebøkene skal etter gjeldende regelverk ligge ved prestekontoret i 80 år etter SISTE innførsel. Deretter skal de avleveres til Arkivverket. Dette kan forklare at prestens kirkebok fra Mykland i Aust-Agder fra 1915 til kanskje ca. 1935 fortsatt ligger hos presten.Klokkerbøkene derimot skal avleveres når de er utskrevne. Men det er heller ikke alltid etterlevd.Fasittsvaret på spørsmålet er å finne hos Statsarkivet i Kristiansand, som vil vite om de har klokkerbøker, og når kirkeboken skal avleveres.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.