Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristine Tangen

[#66683] Karl Johan Kristiansen Berg

Recommended Posts

Gjest Kristine Tangen

Min mann fikk nettopp en telefon fra arkivet i Oslo. Tidligere har vi fått mail om at de behøvde dødsdatoen til min manns farmor, for å kunne 'nøste videre' (datoen står ikke på gravsteinen). Vi fikk rede på denne datoen, men det holdt likevel ikke... Og nå er jeg altså SÅ opprådd og lei meg - og forsøker med dette å legge ut en etterlysning her også. (Og hadde vi 'bare' funnet vielsen mellom de det gjelder, så - hadde arkivet også kunnet finne opplysninger om rette vedkommende.) Nå til saken:Èn eller annen gang, ett eller annet sted; så ble Karl Johan Kristiansen og Helga Kristine Haakensen (fødested: Røislistuen under Balke ved Skreia, Østre Toten, Oppland, f. den 31.05.1894), viet. Antar vi.Uansett; i 1924 fikk disse to et barn sammen (fødested: Linnerud, Enebakk). I dette barnets dåpspapirer står oppgitt at barnets far, Karl Johan Kristiansen, bopel: Berg, var født den 14.02.1879 (hvilket jo ikke nødvendigvis er korrekt). Men hvor (mest sannsynlig i Akershus eller Østfold) og av hvem Karl Johan Kristiansen ble født; det vet vi altså (heller) rett og slett ikke.Hvor Kristiansen og Haakensen først møttes, er også uvisst. Når (om?) disse to ble skilt, likeså. Året 1931 er nevnt, men altså ikke endelig bekreftet.Helt sikkert er det at Karl Johan Kristiansen 'levet og boede i Aass' i 1935. Denne mannen hadde visst en sterk tilknytning til Ås.Han var jo ca. 45 år da han ble far i 1924. Dette barnet kom for øvrig før 1930 til pleieforeldre, på Nordby gård i Ås. Far og barn hadde god kontakt med hverandre, også senere.Vi er mange som håper inderlig at det er noen der ute, som vet noe om denne Karl Johan Kristiansen (Berg). Hvem var han? Når og hvor levde (og døde) han? Og så videre. Og sist, men ikke minst: Hadde han kanskje flere barn, født før og/eller etter 1924...?(Dette gjelder nær slekt: Helga Kristine var min manns farmor. Hun levde forresten av å tjene som hushjelp og av å koke mat til andre. Og hun døde dessverre før barnebarna kom til verden; i 1957.)Noen som vet om noen som kjenner til én som...?Dette er av veldig stor betydning; på så mange måter. Alle opplysninger mottas med stor takk og ditto glede!(Og skulle du finne det mest hensiktsmessig [personlig/sensitivt/nålevende/o.l.] å sende meg en e-post, så vil jeg be deg pent om å benytte adressen kristine.tangen[at]gmail.comSOM vi håper på å få nøstet opp i/funnet ut av dette her!! Dåp, Helga Kristine (#30) Kildeinformasjon: Oppland fylke, Balke i Østre Toten, Klokkerbok nr. 6 (1893-1901), Fødte og døpte 1894, side 15. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8959&idx_id=8959&uid=ny&idx_side=-18>LenkeKonfirmasjon, Helga Kristine (#33) Kildeinformasjon: Oppland fylke, Balke i Østre Toten, Ministerialbok nr. 9 (1897-1913), Konfirmerte 1910, side 155. Permanent sidelenke: LenkeTidligere etterlysning på DIS, juni 2008

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristine Tangen

*Skynder meg* å rette følgende: I mellomtiden har jeg selv sett de nevnte dåpspapirene. Og der står IKKE verken morens eller farens fødselsdata oppgitt.'14.02.1879' er en dato som ble oppgitt til en av min manns slektninger, av en kirkeverge, via telefon og helt uten kildehenvisning. Jeg beklager.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Brede

Hei - ett skudd i blinde - her har du en Karl Johan Kristiansen som bor på gården Berg i Fet LenkeOdd Brede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristine Tangen

Hei og takk til deg, Odd. Finner verken denne Karl Johan eller hans kone, Thea Marie blant døde/gravlagte i Fet fram til ca. 1928. Tenkte slik at dersom denne Karl Johan hadde blitt enkemann; så kunne jo eventuelt han og Helga ha giftet seg.Det er kanskje eliminasjonsmetoden som må til her? Om ingen vet om/finner ekteskapsinngåelsen deres, da.I dåpsattesten framgår det tydelig at Helga er hustruen til Karl Johan.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.