Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Røysland

[#66725] Registrering av tilleggsmateriale i Finsland B1, Vest-Agder 1732-1782?

Recommended Posts

Gjest Knut Røysland

Jeg holder på å registrere denne boka, og har kommet gjennom den oppgitte perioden 1732-1782. Boka inneholder imidlertid også døpte og begravede samt noen introduserte for 1790, og en kortfattet dåpsliste (uten faddere) for 1799 og 1800.Videre er det til slutt innført spredte data som strekker seg fra 1604(!) til 1814. Disse siste har mer preg av å være 'private' notater (f.eks. Peder Griffenfelds fødsel i 1635), og bør etter min oppfatning ikke registreres. LenkeDåpslistene for 1799-1800 dekkes av Finsland A1 som er registrert tidligere, mens listene for 1790 ikke finnes i andre kirkebøker. Materialet for 1790 bør jo tas med, men det fra 1799 og 1800 kan vel utelates her?Finsland B1 inneholder i tillegg til døpte og døde også 3 tilfeldige vielsesposter. Bør disse tas med som egen liste?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Røysland

Et tillegg: Materialet fra 1790 hører naturlig sammen med Finsland B2 1790-92, som er registrert tidligere. Det kunne være fordelaktig å registrere tillegget fra B1 sammen med B2. Det ville jo framgå av dokumentasjonen hvor registreringene er hentet fra?(Tillegget fra 1790 i B1 er titulert 'En Ministerial Bog', men det burde vel ikke skape noen problemer.) Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Du trenger ikke registrere noe som allerede er registrert.Det er heller ingenting i veien for at årene forut, kan legges til eksisterende databaser. Sålenge protokollreferansen viser hvilke kilder dette er fra, og vi legger til en kommentar om dette i dokumentasjonen, går det helt greit å slå sammen registreringer fra flere kilder.Prestens notater er det ikke nødvendig å føre, men det går evt. an å legge inn en kommentar om at dette eksisterer i kirkeboken i dokumentasjonen.Hvis de 3 vielsene ikke er registrert i noen av de andre kirkebøkene, bør disse taes med, men de trenger ikke egen database, men kan legges til i den databasen det er naturlig å legge dem til, utifra året/årene vielsene er fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.