Gå til innhold
Arkivverket

[#66794] Hvem var Madamme Rogstad i Stange


Gjest Eivind Kinck
 Del

Recommended Posts

Gjest Eivind Kinck

Er det noen som har opplysninger om en Madamme Rogstad i Stange i Hedemark? Jeg har en opplysning om at hun hadde innlosjerte på sin gård/sitt hus i Stange i årene rundt 1820, men det er også alt - inget gårdsnavn, fornavn, familie, alder eller død. Jeg formoder at hun var enke på dette tidspunkt eller i utgangspunktet ugift.Mvh Eivind Kinck

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Kan dette være samme damen i 1801? Kalles her Clare Kinck.Født Schiøning.I sitt 2 ekteskap Gift med Hans Ernst Kinck,40 Barn: Ide Clare Elizabeth Kinck Deres børn 13 Ugift : Bernt Magnus Kinck Deres børn 9 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=32&filnamn=f1801&gardpostnr=4433&personpostnr=52344&merk=52344#ovre>LenkeOppkalt etter bestefaren? Fant en kar ved navn Hans Ernst Kinck i 1865. Født 1821: LenkeSamme mann i 1875: LenkeHer er dåpen hans.(nr 37) Foreldre:Bernt Magnus Kinck og Johanne Sophie. Ministerialboken: LenkeKlokkerboken:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Angående tellingen 1801: Mora til Hans Ernst Kinck (gift med Clare)het Ide Sophie Sparre Moder til kinck 78 Enke efter 2det ægteskab Er lem af opsloe hospital men har været hos sin søn siden hospitalet brænde (''fød orning'')

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum
Gjest Ann-Mary Engum
Gjest Ann-Mary Engum

Forfatter Hans Ernst Kinck,født 1865: [url="http://nn.wikipedia.org/wiki/Hans_E._Kinck>http://nn.wikipedia.org/wiki/Hans_E._KinckDåpen hans. Foreldre distriktslege Otto Theodor Kinck og hustru Hanna Johannesen(?) Øxsfjord: LenkeFamilien i 1865,på Nøisomheden i Loppa.Otto Theodor står med bare Theodor som fornavn på tellingen. LenkeAngående Theodor og hans sønn,forfatteren Hans Ernst Kinck. I 1877 ble Theodor distriktslege i Strandebarm i Hardanger http://www.lydbokforlaget.no/node/146Johannes Skar,en som var lærer til Hans Ernst Kinck: http://no.wikipedia.org/wiki/Johannes_Skar(Otto)Theodor Kinck var distriktslege og maler,ifølge denne lenken: #602651, SPØRCK, NINA: (KINCK, THEODOR) Theodor Kinck. Distriktslegen og maleren -dikterens far. Oslo 1989. 4to. p. Illustrert. Orig. bd. med vareomsl. ...Dåpen til Otto Theodor Kinck,døpt 18 mars 1833(høyre side) LenkeBroren Hans var født i 1820(ikke 1821,som jeg feilaktig skrev i innlegg 4) Framtid,Kinckhuset's historie: Familien Kinck kom til Tangeras,. som garden heter, i 1876. Faren var en av de. forste distriktslegene i Ytre Hardanger og kjopte ... http://www.kinckhuset.no/index.aspx?id=2283Kinckhuset: 1) http://www.visitnorway.com/no/Product/?pid=31852 2) LenkeFant også en vielse for kjøbmand Bernt Magnus Kinck.Han giftet seg,30 år gammel,med Berthe Margrethe Hansen på Møystad,25 år.Viet 13 juli 1857 i Vang,Hedmark: LenkeHan var bror til Hans Ernst Kinck,født 1821 (foreldre Bernt Magnus Kinck og Johanne Sophie ,født Unger)Dåpen til Bernt Magnus Kinck,født 1827,Toten: LenkeAngående Bernt Magnus Kinck,født 1827,Toten. Han var kjøpmann,banksjef og ordfører på Hamar. http://no.wikipedia.org/wiki/Bernt_Magnus_Kinck Bernt Magnus Kinck,født 1792(innlegg 6),bor i 1865 på Sandvold vestre i Vang,Hedmark sammen med kona Johanne Sophie og datteren :

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eivind Kinck

Mange takk for alt arbeid du har nedlagt i sene nattetimer. Jeg er nok kjent med opplysningene du kommer med, men interessen for Madamme Rogstad var å finne ut hvor på Stange Clara og hennes sønn Bernt Magnus med familie bodde rundt 1820. Takket være det du har skrevet, ser jeg nå at jeg har misforstått kirkeboksinnførslen for Claras død, og at Madamme referer seg til Claras titulering og at Rogstad er navnet på gården.Mvh Eivind Kinck

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Vasaasen

Kirkebokavskriften er nok neppe korrekturlest! Det er ingen gård med navn Rogstad i Stange og et oppslag i kirkeboka bekrefter da også at gårdsnavnet er Regstad, som idag skrives Rekstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Finner heller ikke gårdsnavnet Rogstad i Stange i 1801.Finner kun Regstad.Men navnet Rogstad/Rogstadeie er nevnt flere ganger i kirkeboken for Stange,under døde.2 nov 1801: Even Johnsen Rogstad: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9118&idx_id=9118&uid=ny&idx_side=-80>Lenke15 jan 1804: Sissel Bergersdatter Rogstadeie: Lenke16 juni 1809: Anne Johnsdatter Rogstad:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eivind Kinck

Jeg leser også navnet som Rogstad i flere kirkeboksinnførsler, men det som er sikkert er at gården jeg søker ligger/lå i Stange. Jeg får finne en bygdebok for Stange og sjekke gården Rekstad. Takk for alle innspill.Mvh Eivind Kinck

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Vasaasen

Jeg skal selvfølgelig ikke nekte noen å lese 'o' når det står 'e' og i dette tilfellet er de til forveksling like. På samme side i kirkeboka som den nevnte Even Johnsen Regstad er notert begravet den 2. nov 1801, kan dette studeres nærmere litt lenger ned på siden der Ole Jonson/Jenson Stoor Ree ejer er begravet. Det er ikke lett å se forskjell på disse o'ene og e'ene. Litt lokalkunnskap kommer derfor godt med! Et oppslag i nevnte Stange bygdebok bekrefter at Even Johnsen døde på Rekstad der han var tidligere eier og bruker. At det er en gård med navn Rogstad i Løten har vel egentlig liten betydning for Stange.Håper jeg ikke fornærmer noen (løtensokninger) med dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.