Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Helge Seglsten

[#66940] Rapporter fra registreringsenhetene

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

Hadde det vært en idé å legge ut jevnlige rapporter fra registreringsenhetene i Stavanger og på Voss, for eksempel månedlig eller når de begynner på nye oppgaver?For det første er det interessant og spennende å følge med på hvilke (som regel større) prosjekter som blir gjennomført. For det andre kan det forhindre at noen begynner å registrere ting som er planlagt eller i ferd med å bli registrert av disse enhetene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Her er en del av teksten fra årsrapporten for 2008:2. Registreringsarbeid Digitalarkivet sine registreringseiningar har i 2008 arbeidd med registrering av materiale frå folketeljinga 1910. Einingane på Voss gjorde seg i juni ferdige med registrering av Akershus, som var den siste delen dei skulle ta av 1910-teljinga. Arbeidet med denne teljinga utgjorde 151 263 postar i 2008. Eininga i Stavanger arbeidde med Vestfold og byar i Buskerud, og hadde arbeid ut 2008. Dei registrerte 50 359 postar frå landkommunar, og 58 829 postar i byar, i alt 109 188 postar i 2008. Framdrifta i 1910-registreringa var då samla 260 451 postar (2007: 316 000).RHD har sidan 2003 arbeidd med registrering av sin del av prosjektet med registrering av 1910-telljinga. Dei gjorde seg ferdig med sin del av prosjektet i 2007, men gav oss ei hjelpande hand hausten 2008 med å gjere vår del av prosjektet ferdig.Hausten 2008 starta registreringseininga på Voss arbeidd med byteljingane frå 1885. Nokre byar er allereie registrert og tilgjengeleg i Digitalarkivet. Voss skulle ta dei gjenverande byane. Dei har gjort ferdig 1885-teljinga frå Halden, Fredrikstad, Sarpsborg, Hvitsten, Hølen og Drøbak, og held på med Kristiania. I alt er 36873 postar registrert i 2008.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Vi prøver å holde orden på hva som blir registrert så lenge vi blir informert om databaser vi kan forvente å motta. Det er derfor en god ting om gjester i Digitalpensjonatet sender en melding til oss når de skal ta fatt på registreringer. DIS-Norge har sitt eget system for å holde orden på sine registreringer: http://www.disnorge.no/DISreg/Foreløpig har registreringsenhetene i Digitalarkivet holdt på med 1910 og det har vært lite fare for at andre registrerte det samme pga klausuleringen. Nå holder Voss på med det som gjenstår av 1885-tellingen og Stavanger har tatt fatt på 1875-tellingen for kommunene i Rogaland. Vi kan komme med ny melding om hva de skal ta fatt på av nye registreringsoppgaver så snart vi har de opplysningene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Dette høres spennende ut, og jeg håper jeg kan glede meg til å få høre nytt om kommende registreringsprosjekter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.