Gå til innhold
Arkivverket

[#66988] Borge/Lofoten: Johannes Torgersen (f. ca. 1840/50) fra Askenæs


Gjest Hermod Moursund
 Del

Recommended Posts

Gjest Hermod Moursund

Hansine Eline ble født 5.sept. 1877 (døpt 16. des) av foreldre pige Ingeborg Hansdtr. fra Borgfjord og Johannes Torgersen fra Askenæs. Bak Ingeborg står det 'Trol. til barnefader'.Vet ikke hvor Askenæs er, og jeg ikke funnet andre spor etter han enn at han er nevnt som Johannes Torgersen ved konfirmasjonen til Hansine Eline.Det kan event. ikke ha blitt noe av en trolovelse hvis det er det som står. Ved FT 1900 var hun boende på Handberget i Borge sammen med Laurits Magreniussen (f. ca. 1863), men midlertidig flyttet til Ofoten 'for at søge arbeide'.Ved FT 1865 og 1875 var hun hun hos foreldrene i Borgefjord - Hans Jørgensen (f. 1830) og Johanne Pedersen (f. ca. 1832).Hvem er denne Johannes Torgersen fra Askenæs? Takk for event. svar.Hermod Moursund

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

Jeg tror Johannes sin 'tittel' foruten ungkar er 'Selvholder', som betyr at han bodde alene for seg selv, og rådde for seg selv og egen økonomi. Har vært borti det uttrykket i et annet tema her på forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hermod Moursund

Tusen hjertelig takk til Erling og Michael. Flott å få hjelp.Vi har i hvert fall kommet fram til at Johannes Torgersen, antagelig født i Askenes, kanskje i Sogn og Fjordane, har fått to 'uægte' barn med Ingeborg Hansdtr. (f. ca. 1853) mens han var i Borgfjord i Borge i Lofoten - i hvert fall årene 1876-77. Dette hadde det ikke blitt noe vielse av.Ved vielsen til datteren Hansine Eline (kalt Lina) i 1899 var Johannes betegnet som 'sjømand'. Og ved FT 1900 var Ingeborg gift med Laurits Magreniussen.Er det noen som har flere spor etter dette 'sjømanden', kanskje født i Sogn og Fjordane??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

Fra familyserch: -------------------------------------------------------------------------------- Lauritz Johannes Margrenussen Pedigree Male -------------------------------------------------------------------------------- Event(s): Birth: 1863 Borge, Lofoten, Nordland, Norway Christening: Death: 1939 Borge, Lofoten, Nordland, Norway Burial: -------------------------------------------------------------------------------- Parents: Father: Maryenus or Margrinuis Sacharias Johannesen Family Mother: Oline Henrikka Sophia Olsdatter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.