Gå til innhold
Arkivverket

[#67086] Søk etter Aagot i alle basar


Gjest Kari Larsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Anette Skogseth Clausen

Vi beklager, her har vi ikke vært tydelig nok.I søk i alle baser er aa gjort om til å. Søker du etter Aagot, skriver du Ågot i søketeksten. Når du klikker deg inn i databasen, vil du se den opprinnelige stavemåten av navnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari Larsen

Greit å vite, men hvis man nå skulle være så uheldig å skrive Aagot, kunne kanskje programmet gjøre om dette til Ågot før søking, eller fortelle meg at man ikke kan søke på aa? Gjelder det inne i ordene også, så må jo tyske navn som Haar skrives Hår! Er det andre finurligheter i programmet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Ja denne forandringen er gjennomført konsekvent, så Haar blir nok Hår er jeg redd. Det vil også gjelde ö som blir ø, ü som blir y, ä som blir æ.Jan Oldervoll får svare for hva som er mulig å legge inn av varsler. Men etterhvert skal det bli lagt inn søking på standardiserte fornavn, slik at en skal slippe å måtte ta hensyn til alle stavevariantene av Kristoffer f.eks. Så dette søket er fremdeles under utvikling og forbedring, så her må en bare ha litt tålmodighet med oss.Men vi skal se om vi ikke får på plass litt tekst om disse bokstavene som er byttet ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.