Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Bryn

[#67119] Jockum Ertmann Dunk (d. 1710)

Recommended Posts

Gjest Knut Bryn

En mann med dette litt spesielle navnet arbeidet ved Årdal Kobberverk i Indre Sogn i perioden 1703-1710. Han kalles som regel bare Jockum Dunk, men ved et par anledninger brukes også navnet Ertmann. Jeg vet ikke om Dunk var et slektsnavn eller bare et tilnavn han hadde fått av en eller annen grunn.Jeg har ingen opplysninger om hvor denne Jockum kom fra, men i 1702 og 1703 ble det hyret inn en del soldater fra garnisonen på Bergenhus til å arbeide ved dette kobberverket. Jeg har vel en mistanke om at han kan ha kommet derfra.Alle opplysninger om folk av Ertmann-familie på 1600-tallet og tidlig 1700-tall er av interesse og dessuten av folk med slektsnavnet Dunk (Dunch).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Rindedal

Ser at Ertman og Erdman brukes som fornavn i Ullensaker. Jan Erdmansen Skryten fc1672-begr.1748, Erdman Jansen Skryten fc1711-begr.1756. Senere som etternavn, Jens Jørgen Erdmans barn døpt etter 1748. Den siste kan jo være sønn av Erdman Jensen i Kristiansand. Også en ... Ertman som blir begravd 27-03-1689, men klarer ikke å lese fornavnet(tittelen?) hans. mvh Svein Rindedal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Mange takk skal du ha, Svein! Det var en nyttig observasjon. Det er slett ikke utenkelig at min mann faktisk hadde Ertmann som fornavn eller mellomnavn etter som han stort sett brukte Dunk som etternavn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.