Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Knut Bryn

[#67119] Jockum Ertmann Dunk (d. 1710)

Recommended Posts

Guest Knut Bryn

En mann med dette litt spesielle navnet arbeidet ved Årdal Kobberverk i Indre Sogn i perioden 1703-1710. Han kalles som regel bare Jockum Dunk, men ved et par anledninger brukes også navnet Ertmann. Jeg vet ikke om Dunk var et slektsnavn eller bare et tilnavn han hadde fått av en eller annen grunn.Jeg har ingen opplysninger om hvor denne Jockum kom fra, men i 1702 og 1703 ble det hyret inn en del soldater fra garnisonen på Bergenhus til å arbeide ved dette kobberverket. Jeg har vel en mistanke om at han kan ha kommet derfra.Alle opplysninger om folk av Ertmann-familie på 1600-tallet og tidlig 1700-tall er av interesse og dessuten av folk med slektsnavnet Dunk (Dunch).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Rindedal

Ser at Ertman og Erdman brukes som fornavn i Ullensaker. Jan Erdmansen Skryten fc1672-begr.1748, Erdman Jansen Skryten fc1711-begr.1756. Senere som etternavn, Jens Jørgen Erdmans barn døpt etter 1748. Den siste kan jo være sønn av Erdman Jensen i Kristiansand. Også en ... Ertman som blir begravd 27-03-1689, men klarer ikke å lese fornavnet(tittelen?) hans. mvh Svein Rindedal

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Knut Bryn

Mange takk skal du ha, Svein! Det var en nyttig observasjon. Det er slett ikke utenkelig at min mann faktisk hadde Ertmann som fornavn eller mellomnavn etter som han stort sett brukte Dunk som etternavn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.