Gå til innhold
Arkivverket

[#67144] Skilsmisse - gjengifte


Gjest vigdis guldberg myhre
 Del

Recommended Posts

Gjest vigdis guldberg myhre

Hvordan ble gjengifte registert etter skilsmisse rundt 1900? Ble dette registert i kirkeboken eller må man lete andre steder? Leter etter et par som ble gift i 1915. Dette blir opplyst ved sønnens dåp. Han er urmaker Anton Ingebrigtsen og gifter seg med Inga Kristensen i Trondheim i 1915. Sønnen blir døpt i Domkirken i 1916 og det kan se ut som det står 'Fraseparert' ved farens navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vigdis guldberg myhre

Dette er barn nr. 2. Første barnet ble født 26.5.1911 - døpt i Lademoen 18.6.1911. Og da står det 'fraskilt' eller 'fraseparert' foran far. Da gikk det en tid før de kunne gifte seg må man regne med. Og de ble vel ikke viet i kirken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solveig Håklev

Borgerlig viet 1915 se nr 8 helt nederst Kan det være denne Sør-Trøndelag fylke, Lademoen i Trondheim, Klokkerbok nr. 605C02 (1908-1918), Borgerlig viede 1914-1915, side 121. Permanent sidelenke: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jonny Mydland

Hei! Det var jo ikke så vanlig med skilsmisse på denne tiden. Derfor har nok presten i kirkeboken skrevet en stor 'F' etter å ha angitt hans andre giftermål. Det vanlige var jo at det var enker og enkemenn som ble gift på ny. Andre tider, andre skikker - og andre reaksjonsmønstre... Beste hilsener Jonny

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.