Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bente Borgen

[#67261] Peder Andersen f. 1856 i Haus - jernbanearbeider

Recommended Posts

Guest Bente Borgen

Jeg leter etter mer info om denne mannen som ble født på gården Kleveland, Osterøy, i 1856. Han ble konfirmert i 1871 i Haus. I 1875 er han tjenestedreng på Romslo, og i 1882 får han et uekte barn, Karen, med pigen Kari Jensdatter på Ask, Askøy. I kirkeboken der er han innført som jernbanearbeider, og jeg tenker med en gang på at han kanskje arbeidet på Bergensbanen. I 1900 er han gift i Kristiansund, men bosatt i Narvik og da tenker jeg selvsagt at han kan ha jobbet på Ofotbanen. Er det noen der ute som kan bistå meg i litt 'kjøtt på beina' om denne mannen? Fikk barnefedre på denne tiden noe slags pålegg om underholdsbidrag til sitt barn? Evt. hvor kan jeg finne noe om dette?Bente Borgen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lars Ove Wangensteen

HeiNår det gjelder jernbanearbeidere, så var det to typer.Hvis han var ansatt i NSB, så finnes det et arkiv med opplysninger på Norsk Jernbanemuseum, og du kan få hjelp ved å henvende deg hit http://www.norsk-jernbanemuseum.no/Men jeg vet av egen erfaring at mange som arbeidet på feks Bergen-Voss så var disse ansatt hos en entreprenør, og da vil ikke disse være i arkivet her på Hamar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bente Borgen

Takker for svar. Jernbanemuseet har ham ikke regitrert hos seg. En entreprenør...... er det i det hele tatt mulig å finne noe rundt hans arbeid på jernbanene da?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lars Ove Wangensteen

Jeg har i hvert fall ikke klart å finne ut noe om noen som var ansatt utenfor NSB. De var vel ofte omreisende dagarbeidere, og jeg vet ikke om de i det hele tatt ble registrert noe annet sted enn i arbeidsgivers lønningslister, og disse finnes vel neppe i dag. Uansett ville vel heller ikke disse gitt noen annen opplysning enn noen tall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.