Gå til innhold
Arkivverket

[#67513] Lisbeth sal Peder Mortensen i Lofoten (15/8-1682)


Gjest Terje E Skrolsvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje E Skrolsvik

Noen som vet hvem disse folkene fra Lofoten i Nordland er ?LenkeHun nevnes her med en sønn Rasmus Hansen. Her skylder hun 49 Rdl til Herman Gierding i Bergen, og sammen med Lisbeth underskriver Giert Meier og Berent Middelstorp. Kjente navn i Bergen på den tiden. Tenkte om kanskje noen kunne asossiere disse navnene med noe rundt Anders Rasmussen Lind på Hustad.Giert Meier var nevnt i fbm hans konkurs mener jeg å huske.MvhTerje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Magne Bernhardsen

Iflg. skifter i Lofoten er Peder Mortensen lensmann og jekteskipper i Valberg. Hans første kone var Berete Gabrielsdatter (skifte 1679), de hadde ingen barn, ettersom det er bare hennes arvinger som nevnes. Peder Mortensen er død i 1681 (skifte samme år), kona heter Lisbeth Tommesdatter og det er hans søsken i Danmark som arver - Hans Mortensen, Niels Mortensen, Jens Mortensen, Kirsten Mortensdatter og Maren Mortensdatter alle Danmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Magne Bernhardsen

Lisbeth var første gang gift i Trondheim med Hans Rasmussen. Det er skifte etter ham i 1677 og her nevenes det 3 barn - døtrene Elin og Anne og sønnen Rasmus Hansen f. 1660, som senere ble lensmann i Valberg. (Alt ifølge Børge Jønssons lister http://www.trekilen.com )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.