Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torkild Knudsen

[#67602] Kjennes navnet Eliasar brukt i Norge på 1600 tallet?

Recommended Posts

Guest Torkild Knudsen

Navnet Eliasar dukker opp i min slekt (se tema 45785 innlegg 196 hvor Eliasar Christensen Egelund nevnes) og virker som om det er svært sjeldent brukt. For om mulig å finne mulige slektninger kan det være nyttig å finne andre som brukte dette navnet og da spesielt på 1600 tallet. Er det noen som har vært borti navnet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torkild Knudsen

Ja hvorfor ikke. Det ser jo ut som Eleasar navnet er virkelig sjeldent. Jeg fann bare syv stykker med fornavn Eleasar i hele Norge i 1801 tellingen. Her har en jo også navnet Christen og en kan vel kanskje anta at Eliasar Christensen fra Bergen har vært nordover.I tellinga 1801 er nesten alle som har navnet Eleasar, på en eller annen måte fra Nordnorge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ivar S. Ertesvåg

Eleasar og Eliasar er vel variantar av Elieser, som er eit namn frå Bibelen (m.a. son til Moses). Det vil seie at det ikkje treng vere nokon samanheng mellom dei som hadde namnet på 16- og 1700-talet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arnfrid Mæland

Torkild, ser i FT 1801, at der er en Elease Doornich på Alstahaug prestegård Lenke Er han etterkommer etter Margrete g Dornich?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torkild Knudsen

Jeg er selvfølgelig enig i at det ikke trenger å være noen sammenheng.Men hvis det er en sammenheng, ja da har jeg jo truffet blink og sjansen for det er jo absolutt der.Det kan jo faktisk se ut som om Johan Christian Dornichs sønn Eliesar født 1767 er oppkalt etter sin farmors onkel Elieser Christensen Egelund, som må være født i andre halvdel av 1600 århundre. Kanskje var det spesielle grunner til at akkurat han ble oppkalt. Kanskje hadde farmoren fortalt historier om onkelens caper virksomhet etc. hvem vet. Jeg lurte faktisk lenge på hvorfor Johan Christian Dornich ga sønnen dette navnet.Dette med navneoppkalling er etter min mening ett viktig redskap i slektforskningen bl.a. for å prøve å innsnevre leteområdet etter slektninger.Hadde jeg visst om Elieser Christensen fra begynnelsen ville jeg muligens allerede da ha mistenkt han for å være en slektning og sjekket han.Jeg synes å huske at jeg har sett navnet Eliaser i en militærslekt en gang på 1600 tallet, men er ikke sikker. Da så jeg sikkert ingen forbindelse, men det kan ha forandret seg nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torkild Knudsen

Til Arnfrid innlegg 5. Jeg mener dette er den Eliasar som jeg oppgir er født 1767 i Statsbygd som sønn av Johan Christian Dornich.Fra Hornemanns stamtavler har jeg at han 12.7.1792 i Frue kirke Trondheim ble gm Marie Elisabeth Hunt. Hun er oppgitt døpt 3.1.1762 i Domkirken Trondheim. De fikk visstnok bl.a. barna Gurine, Juliane, Christopher Garmann, og Juliane pluss noen til.Det er oppgitt at Eliasar tok borgerskap som skomaker 22.4.1793 og at han etterhvert ble bosatt på Helgeland. Han reiste ifra Helgeland i 1838 til Trondheim og bodde der hos svogeren Ole Bruun (som var gm Anne Elisabeth Johansdatter Dornich).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.