Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#67735] Oppslag bygdebok for Os - Peder Olsen Moberg

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Peder Olsen Moberg levde på 1600-tallet. Kan noen opplyse hvem som var hans kone. Hvem som var hans foreldre og svigerforeldre, samt søsken. Står det oppgitt om han eigde noen jordeiendom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Elsa-Karin Svendsen

'Peder indre Moberg vart fyrste mann på dette bruket då det vart skilt ut frå br.2 i 1610. Peder var i ætt med Ola Andersson på bruk 2, og dei betalte skatt saman for bruket dei fyrste åri. Etter det kann me tru at Peder var son åt Ola eller gift med ei dotter hans. Peder greidde seg godt på det nye bruket. Han døydde i 1627. Marta Valle var kannhenda dotter hans.'Dette er nok det eneste som står i bygdeboken om Peder, Indre Moberg bruk 3.Hilsen Elsa-Karin Svendsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Takk for svaret Elsa-Karin, det gav meg egentlig ikkje den bekreftelse eg var på jakt etter. I Strandvikboka står det at Peder solgte ein part i Hjertåker i 1625. I Tysnesboka antydes det at hans far kunne komme fra Hammerhaug.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.