Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Habberstad

[#67823] Når emigrerte sjømann Peder Johnsen Stene til England fra Trondheim

Recommended Posts

Gjest Jan Habberstad

Peder Johnsen Stene ble født i Strinda 12. juni 1838. Han giftet seg i Vår Frue kirke 11. november 1866 med Elen Marta Larsdatter født 14. juni 1839 i Frosta.De fikk 3 barn mens de var i Norge:Paul Gottfred Hagerup 25.2.1867 Johan Ludvig 9.6.1869 Anna Olga Josefine 24.4.1872Familien kalte seg STEEN i England. Dit kom de i perioden 1872-74.Jeg finner ingen av personene i emigrasjonslistene fra Trondheim. Omgikk sjømenn de ofisielle listene? Var det mulig for ansatte sjømenn å ta med seg familien til England uten registrering?Og finnes det i såfall skipslister eller passasjerlister som kan avdekke familiens avreise?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sigbjørn Sandsmark

Ta en tur på Statsarkivet og se i de såkalte Anotasjonsrullene- Sjømannsrullene. Der vil det fremgå hvilken båt han mønstret på,mulig familien også er nevnt der,om de ble med han.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.