Gå til innhold
Arkivverket

[#67870] Søger oplysninger om familien Munthe i Wolden, Søndmøre ca. 1782?


Gjest Hans Falch
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Iver Ludvigsen Munthe var sokneprest i Volda. Han var født i 1698, og var gift med Ingeborg Drude Finde, og hun bodde i mange år som enke på Halkjelsvik i Volda. Jeg antar at det er hun som var 'Madam Munthe'. Hun var født rundt 1698, og følgelig rundt 80 år i 1778.Se side 231 i slektsboken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Iver Munthe vart sokneprest i Volda etter svigerfaren i 1741. Han har ført det meste av den eldste (neste heile) kyrkjeboka i Volda: [url="http://folk.ntnu.no/ivarse/kbvolda/>http://folk.ntnu.no/ivarse/kbvolda/ . Han skal ha reist til Kjøpenhamn straks svigerfaren døydde for å overtale kongen til å gje han embetet. Han kom attende til Volda som sokneprest 11.oktober 1741:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Falch

Mange tak for oplysningerne Ivar.Jeg tror dine indtastninger/afskrifter ville være nyttige for Digitalarkivet - tænk over det.Mvh Hans

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.