Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Finn H Bakken

[#67882] Mattis Eilivsson, f.ca. 1569 Schjerven Lardal Vestfold

Recommended Posts

Gjest Finn H Bakken

Mattis Eilivsson ca.1569 - 1620 Lardal, Vestfold. Kan noen bekrefte hvem som var hans hustru - i Lardal bygdebok Øvre Schjerven s.1185/1186 er det skrevet at hans hustru sannsynligvis het Marte(Margrete)Simonsdatter Tanum - med far Simon Nilson/mor Tora Glødersdt. I boken Schjerven i Lardal s.11 samt s.19- slektshistoriske opplysninger av Mogens Bugge står det : Simon Nilsson Tanum far av Nils Simonsen, som far av Marte Nilsdt. Tanum gift med Mattis Eilivsson, Schjerven. Her er det 2 alternativer - enten Simonsdt. eller Nilsdatter.mvh finn h bakken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Lardal bygdebok er den yngste publikasjonen, og den har fått med seg Henning Sollieds 'slakt-anmeldelse' av Bugges bok, samt Sollieds påfølgende artikkel om Skjerven i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift. Framstillinga til Sollied, implementert i Lardal bygdebok, er langt mer etterrettelig enn Bugges framstilling.Det er likevel på sin plass å påpeke at det er en gjetning når Mattis' hustru tillegges navnet Marte eller Margrete.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Sollieds artikkel sto i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift under krigen. Den bør leses for å forstå hvordan den kunnskapen som er oppsummert i Lardal bygdebok har framkommet.1569 er for øvrig ikke Mattis' omtrentlige fødselsår, men han synes å ha overtatt Øvre Skjerven i 1568 eller 1569. Han var trolig født omkring 1535-1540.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn H Bakken

til Kristian - takker så mye for din info - det er ikke og skal vel ikke være enkelt -skal få lest artikkelen du nevner - men hvis andre også har noe er jeg takknemlig for det.mvh finn h bakken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.