Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Premer

[#68006] Amund Ottersen Sundby, Sør-Odal

Recommended Posts

Gjest Tom Premer

Amund var født på Hamar, Sør-Odal. Ifølge Sør-Odal BB ble han i 1741 gift med Berte Brynjulsdatter som ifølge bygdeboken 'kanskje var fra Vinger' Hun skulle være født ca. 1713. Jeg har ikke funnet vielsen hverken i kirkeboken for Strøm (Odalen) eller for Vinger. Nå har jeg også registrert en annen Berte Brynildsdatter. Hun var fra Lilleset, Sør Odal. Bygdeboken oppgir fødselsår 1715, men ikke dødsår eller hvor hun havnet. Fødselsåret er sjekket mot kirkeboken. Kan dette være den Berte som ble gift med Amund Sundby?Vennlig hilsenTom Premer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Sollien

Muligens på grunn av at presten har glemt å føre handlingen inn i kirkeboka. Deler av denne kirkeboka er skadet og det mangler sider. Har sett i den forrige boka at tjenestefolk i følge forordningen måtte betale kopulasjonspenger til fogden. Hvor lang frem i tid dette pågikk vet jeg ikke noe om. Mulig det kan finnes noe om dette i fogderegnskapet. Mvh. Finn Sollien.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tom Premer

Takk, Finn. Jeg får sjekke videre.Vennlig hilsenTom

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.