Gå til innhold
Arkivverket

[#68205] Fredrik Malcolm frå USA?


Gjest Wenche.O. AbeltunTarberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Wenche.O. AbeltunTarberg

Jeg er på jakt etter opplysninger om foreldrene til en Fredrik Malcolm f.17aug 1909 i douglas i alaskaDøpt.24 des 1909 douglas i alaska død 17 mai 1980 han vart gift 1937 med Berthe Albertine Olavsdatter Moltumyr f.05.03.1910Det jeg har fått vite av tidliger innlegg er at malcolm mor skal vær ei Elin Erikksen Carlton f Juni 1884 født Finnland? og En Gus carlton f.april 1873 i Sverige?er dette riktig og evt er det mulig og få tak i flere opplysninger om hans foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Wenche.O. AbeltunTarberg

Hei er det rikig at farne til fredrik heter us da? ser på tellingen du la ved at moren er født i Finnland og faren i Sverige,men vet du evt kor jeg kan finne ut meir om disse?Tusen takk for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Line Osberg Eide

Faren som Arne har funnet, heter Gustaf R. Carlson.Gus er forkortelse for Gustaf, og Carlton er sikkert en feilskriving av Carlson.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Line Osberg Eide

Det beste er vel å lage 2 nye tema, et for moren og et for faren. Husk å få med hhv Sverige og Finland i overskriften samt, slik at personer som har tilgang til slike kilder kan hjelpe.Få med alle de sentrale data du har om personene; navn, fødselsdato, immigrasjonsår, osvDet er også en god skikk å skrive at diskusjonen er flyttet til andre tema (samt legge inn lenke til dit diskusjonen er flyttet). Og omvendt, i de nye temaene henvise til det gamle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Wenche.O. AbeltunTarberg

halloJa ej har hatt en del innlegg tidligere denne karen,da ej synes det er vanskelig og finne ut mer om han opphav.Så da kan ej gå ut i frå at faren vertfall heter Gustav R Carlson og er født april 1873 i Sverige,og moren Elin Eriksen f Juni 1884 i Minnesota eller Sverige,da begge landa har dukket opp som allternativer. Men det ej har fått vite med andre familie medl er at Elin er født på Sottunga,Åland (Finnland) og at hun som ung reiste med båt frå Sverige tilUSA og der jobbet hun som sydame for rike familier.og går da ut i frå at det var der hun traff Gustav. Og det ej vet om Gustav Carlsson er at han er født på Småland i Sverige og at han levde der i 1960,Satte inn ett svar ej fikk på ett tidligere innlegg på dis(da ej aldri har fått til og lange lenker) Men skal en gå ut i frå at dette er en telling /opplysning frå 1920 så er jo Elin 33 år i 1920 og da er hun jo født i 1887og ikke i 1874 og Gustav er 41 dv da er han født 1879 og ikke 1874 forvirrende ja det synes ej med.Name: May Carlton Home in 1920: Pine Creek, Wallowa, Oregon Age: 13 years Estimated Birth Year: abt 1907 Birthplace: Alaska Relation to Head of House: Daughter Father's Name: Gust Father's Birth Place: Sweden Mother's Name: Ellen E Mother's Birth Place: Minnesota Marital Status: Single Race: White Sex: Female Able to read: Yes Able to Write: Yes Image: 395 Neighbors: View others on page Household Members: Name Age Gust Carlton 41 Ellen E Carlton 33 Herman Carlton 15 May Carlton 13View Original Record

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.