Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kent Williamsson

[#68452] Grunden för forinng & ledinng

Recommended Posts

Guest Kent Williamsson

Jag undrar om någon kan tala om vad som var grunden för hur forinng & ledinng beräknades i början av 1600-talet ?Från Tjörn under Norge-tiden kan jag se att i 1625: 1 riksdaler = 6 mark = 96 skilling = 4 ort

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore Hermundsson Vigerust

Dette er forklart i Andreas Holmsens bok 'Gård, skatt og matrikkel' (ca 1979).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore Hermundsson Vigerust

ISBN 82-00-01880-6kapittel I B 2 (Foringen) og I B 1 (ledingen på Opplandene).Ellers er ledingen best utgredd av Asgaut Steinnes' doktorgradsarbeide om Leidang og landskyld.Norsk historisk leksikon og Kulturhistorisk leksikon for nordisk middelalder gir også mye.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kent Williamsson

Tack för informationen. Jag hittade den på KB så det blir lagom att läsa den i regnvädret i helgen i Stockholm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kent Williamsson

Kan denna innehålla det du nämner av Asgaut Steinnes ?Jordetal og marketal / ved Asgaut Steinnes Steinnes, Asgaut(Medarbetare) Oslo, 1929 Serie: Skrifter / utgitt for Kjeldeskriftfondet, [iSSN: 99-0235297-9 ;] Nr [50] Kjeldeskriftfondet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore Hermundsson Vigerust

nei, ikke Jordetal og marketal, det er en ren kildeutgave.Steinnes, Asgaut: Leidang og landskyld (Skrifter utgitt av Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo. II. Hist.-Filos. Klasse, 1927, No. 9, Oslo, 1927-28).- ' - : Gamal skatteskipnad i Noreg (Avhandlinger utgitt av Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo, II. Hist.-Filos. Klasse, 1930 No. 1 og 1933 No. 3). Samlet i Fotografisk opptrykk utgitt av Kildeforlaget, Oslo 1982.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.