Gå til innhold
Arkivverket

[#68452] Grunden för forinng & ledinng


Gjest Kent Williamsson
 Del

Recommended Posts

Gjest Kent Williamsson

Jag undrar om någon kan tala om vad som var grunden för hur forinng & ledinng beräknades i början av 1600-talet ?Från Tjörn under Norge-tiden kan jag se att i 1625: 1 riksdaler = 6 mark = 96 skilling = 4 ort

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Hermundsson Vigerust

Dette er forklart i Andreas Holmsens bok 'Gård, skatt og matrikkel' (ca 1979).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Hermundsson Vigerust

ISBN 82-00-01880-6kapittel I B 2 (Foringen) og I B 1 (ledingen på Opplandene).Ellers er ledingen best utgredd av Asgaut Steinnes' doktorgradsarbeide om Leidang og landskyld.Norsk historisk leksikon og Kulturhistorisk leksikon for nordisk middelalder gir også mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kent Williamsson

Tack för informationen. Jag hittade den på KB så det blir lagom att läsa den i regnvädret i helgen i Stockholm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kent Williamsson

Kan denna innehålla det du nämner av Asgaut Steinnes ?Jordetal og marketal / ved Asgaut Steinnes Steinnes, Asgaut(Medarbetare) Oslo, 1929 Serie: Skrifter / utgitt for Kjeldeskriftfondet, [iSSN: 99-0235297-9 ;] Nr [50] Kjeldeskriftfondet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Hermundsson Vigerust

nei, ikke Jordetal og marketal, det er en ren kildeutgave.Steinnes, Asgaut: Leidang og landskyld (Skrifter utgitt av Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo. II. Hist.-Filos. Klasse, 1927, No. 9, Oslo, 1927-28).- ' - : Gamal skatteskipnad i Noreg (Avhandlinger utgitt av Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo, II. Hist.-Filos. Klasse, 1930 No. 1 og 1933 No. 3). Samlet i Fotografisk opptrykk utgitt av Kildeforlaget, Oslo 1982.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.