Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kai M Kveum

[#68500] Heidal

Recommended Posts

Guest Kai M Kveum

Under rydding av gammelt skrot finner jeg en side fra Dagningen 13/11-1971 hvor det skrives om en sprek 93-åring i Heidal. Navnet er Ole A. Broløkken. Ole er med sine 93 år en av Heidals eldste innbyggere. Han er av Lysakerslekta og således av et helsesterkt folkeslag. Mor til Ole, Ingeborg Lysaker, ble 92 år. Ole er født og vokste opp på husmannsbruket Lien i Sjolien I de urolige tider rundt første verdenskrig giftet Ole seg med Ingeborg Veggumsløkken fra Sel, og i 1925 kjøpte de Bilbenshaugen i nedre Heidal. Spørsmålet blir: Hvorfor heter han Broløkken? Broløkken er ikke nevnt i artikkelen i det hele tatt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Aud Sandbu

Ole og Ingeborg bodde i Broløkken da sønnene Amund f. 1903 og John f. 1909 ble døpt. Muligens bodde de i Broløkken fram til de kjøpte Bilbenshaugen i 1925. Broløkken ble vel kanskje i disse årene et så innarbeidet etternavn at det fulgte dem resten av levetida?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Helge Hålåsæter

De bodde sannsynligvis der i den perioden, ja. Bruket ble overdratt ca 1926; og i 1900 var det den gamle familien som bodde der (sannsynligvis nevnt i 1801), på vei til å bli flyttet/utdødd. Jeg mener at sønnene ikke brukte Broløkken. (Da hadde jeg visst det). Jeg mener bestemt at det var Haugen. Helge H. p.s.: Det var en Amund Bilben.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.