Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Sten Høyendahl

[#68517] Froder Selvik i Sande, død ca 1630

Recommended Posts

Guest Sten Høyendahl

Av bygdeboka for Nøtterøy (utlagt på nettet) ser jeg at Magnhild Frodersdatter på Bragernes i 1661 eide bygselparten i Lofterød på Nøtterøy. I 1633 var det Kari Selvik i Sande som eide denne, i 1620 Froder Selvik og i 1614 Amund Holm i Sande.Ifølge bygdeboka for Sem og Slagen eide Froder Øvre Selvik i Sande i 1625 en part i N. Nes i Slagen. I 1580 arvet Amund Tollevsen fra Sande 2 skpd i N. Nes fra sine foreldre, Tollev Amundsen og Margrete Frodersdatter på Holm i Sande.Man gjør seg umiddelbart refleksjoner om hvordan slektsforholdene kan ha vært mellom disse eierne. Men vet noen om det er blitt forsket på dette?Jeg er klar over at det finnes bygdebok for Sande, men den ligger ikke på nettet, og jeg har ikke muligheter til å få sjekket dette før langt ut i neste uke. Er det noen som kan bekrefte at disse personene er nevnt her, og om slektskapsforhold er utredet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Are S. Gustavsen

Sten:I all hast: Tollev og Marte som det skiftes etter i 1585 (1580 er feilskrift) var foreldre til den Amund som er nevnt i 1614. Denne igjen er far til den Frode som er nevnt 1620, som igjen var gift med Kari, hun var enke i 1633. Magnild Frodesdotter var en datter av disse igjen. Første gang gift med Claus Pederssøn på Bragernes, senere med Povel Snell. En annen datter av Frode og Kari overtok Nordre Nes i Slagen, og var gift med skipperen Rasmus Nilssøn.Sandeboka har ingen skikkelig utredning av dette, men jeg har offentliggjort noen av sammenhengene i forbindelse med et foredrag jeg holdt i Vestfold 10. november 2008 (Firingslektens ukjente mødrene opphav). Jeg kan sende deg en oversiktstavle i løpet av kvelden.Mvh Are

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Are S. Gustavsen

Beklager, det skal være Tollev og _Margrete_ som det skifter etter 26. juni 1585.Are

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sten Høyendahl

Takk, Are! Da avventer jeg dette i spenning. Men jeg tror ikke du har hjemme-mailen min: sten.hoyendahl alfakrøll gmail dått com.Så skal du til gjengjeld få noen opplysninger om denne slekten som jeg ikke tror er kjent fra tidligere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.