Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Svein Arnolf Bjørndal

[#68547] Meldal: Giftermål mellom Syrstadvollen og Sørstuggu Resell?

Recommended Posts

Guest Svein Arnolf Bjørndal

Iflg. Meldal gårdshistorie var Mons Engelsen Syrstadvollen (ca. 1661-1743) gift med 'Mildrid Eriksdtr. Sørstuggu Resell'.Jeg vet ikke hvilket belegg man har for å anta at hun kom fra Sørstuggu Resell, men farsnavnet må uansett være feil.På Resell satt fra 1644 Erik Olsen og kona Rennei (Randi) Olsdtr. De hadde barna Ole og Marit. Rennei giftet seg så med JON Eriksson, og ved skifte 1/6 1692 (fol. 213) hadde de to følgende barn: Erik Jonsen d.e., Erik Jonsen d.y., Britt Jonsdtr. og Mildrid Jonsdtr. Alle var myndige. Det står ingen ting om ektefeller til noen av dem.Mildrid Syrstad levde ennå i 1725 (kommunikantlister). Jeg har ikke funnet når hun døde, eller sett farsnavnet hennes. Er det noen som har informasjon?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Bjørnaas

Jeg har det samme som du har funnet ut. Mildri er ei Jonsdt. fra Sørstuggu Resell. Har dessverre ikke notert noen kilde for dette. Var litt slarkete med det tidligere.Jeg har heller ikke når hun døde.Dette ble nok ikke til særlig mye hjelp, men jeg ville nå si ifra like vel.Beste hilsen Inger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Hei!Takk for svar. Får bare lete videre, så dukker det kanskje opp noe. Det kan jo være at hun er nevnt i et tingboksnotat, for eksempel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Odd Roar Aalborg

Selv om hele barneflokken i andre ekteskap på Sørstuggu Resell er født på 1670-tallet, oppgir allerede 1660-tallets manntall Jon Eriksen (26 år) som bruker. Er manntallet fra 1664, så stemmer dette med MB's opplysning om fødselsår 1638. I andre ekteskapet heter to sønner Erik, så antagelig er både morens første ektemann og barnas farfar oppkalt. Navnet til døtrene avspeiler vel da gjerne også bestemødrenes navn. Ut fra det er det kanskje mulig å nøste opp videre bakover. (Berit er et vanlig navn her, men Mildrid er kanskje litt sjeldnere.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.