Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Andrea Hånes

[#68583] Elisabeth Jensdatter og Mogens Pedersen Herdal

Recommended Posts

Gjest Andrea Hånes

Elisabeth Jensdatter f. 1581 g.m Mogens Pedersen Herdal. Stemmer det at hennes mor Gullow Mogensdatter var gift med Lauritz Mogensen Blix, i tillegg til Elisabeths far, Jens Pedersen?Mogens Pedersen Herdal, er det noen som har 'sikre' kilder på hvem hans foreldre var? Jeg har funnet Peter Matthiasen og Elisabeth Jensdatter Skancke. Stemmer det at ei Elisabeth er hans mor, eller har man her blandet med kona hans, Elisabeth Jensdatter?Har også sett at Elisabeth Jensdatters( f.1581) søsken er oppgitt med Hov og Skanke som etternavn. Er det noen som vet grunnen til dette, eller hvor Skanke-navnet har kommet inn fra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harry Aronsen

Iflg. de Robelins 'Skanke ætten' stemmer det at Gullov (Gullog) Mogensdatter først var gift med Jens Pedersson og så med Lauritz Mogenssøn Blix. Jens Pedersson var en etterkommer etter den Peder på Hov i Hackås, Jämtland (kjent omkring 1350), som menes å være Skanke-ættens stamfar. Det er nok derfor Elisabeth Jensdatter er oppført med slektsnavn Hov Skanke. Forøvrig er moren Gullog muligens også en Skanke-etterkommer.Mvh Harry A.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.