Jump to content
Arkivverket

[#68589] Ole Jørgensen og Malena Eriksdatter i Stadsbygd/Bjørnør


Guest Andrea Hånes

Recommended Posts

Guest Andrea Hånes

Jeg har en Kirstina Olsdatter f. 1825 som senere flytter til Bjørnør og blir gift med Sivert Nikolai Sivertsen, som jeg sliter å komme noe særlig lenger bakover fra.Jeg finner henne i kirkebok for Stadsbygd i 1825, hvor foreldre er oppgitt til å være Ole Jørgensen Grostad og Malena Eriksdatter. Bakover herfra vet jeg dessverre ingenting. Er det noen som har bygdebøker hvor det kunne stå noe? Blant fadderne ser jeg at navnet Fenstad og Grostad går igjen, men jeg finner ingen 'kjente' i folketellingen for disse gårdene i 1801. Er det noen som vet noe?

Link to post
Share on other sites
Guest Andrea Hånes

Tilleggsinformasjon:Bygdeboka for Bjørnør forteller at Ole er fra Grostad og at Malene er fra Herstad i Børsa. Malene skal være født rundt 1792 og Ole i 1773.

Link to post
Share on other sites
Guest John Tore Kvernmo

Hei!Malena Eriksdatter var født 1794 på Riaunet som datter av Erik Bentsen, født ca 1767, død før 1808, gift med Magnhild Andersdatter, født ca.1766, død i 1854. Hun ble gift II med Peder Roaldsen, født ca.1784. Familien bodde på Blekkabakken i Børsa. Dette var innflyttere til Børsa, derfor vanskelig å finne deres opprinnelse.Enklere blir det ikke å finne Ole Jørgensens opprinnelse. Han var født ca. 1778 og var fra Sverige. Ole Jørgensen Svensk for rundt som skomaker. Familien flyttet i 1824 til Grostad i Ingdalen (Stadsbygd prestegjeld).Kilde: Børsaboka bd I side 388 (Blekkabakken) og Bd II side 101, Herstadhaugen.Mvh John Tore

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.