Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristin Øveraas

[#68720] Vigsel i Leikanger i Herøy ifølge kongebrev av 1884

Recommended Posts

Gjest Kristin Øveraas

Kan arkivene gi opplysninger om grunnen til at en vigsel i Leikanger i Herøy den 12 okt 1884 har påskriften 'Vigselen utført i følge Kongebrev af 4/11 84' og evt. oppdrive kopi av dette?Vi vet: Brudeparet var i 60-årene og hadde 8 voksne barn, som alle er ført som ægte i kirkebøkene lenge før dette. Kanskje måtte kongebrev til for å tilgi tidligere urettmessig registrering? Personene var ikke i nær familie, så søknad om giftermål tross nær skyldskap kan ikke være grunnen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er rimelig å tro at Kongebrevet ble sendt søkerne, og at de foreviste det til presten. Det kan være et kongebrev som lot dem slippe offentlig lysing, og det ser mest sannsynlig ut for meg, legg merke til at det ikke er oppgitt lysingsdatoer. Eller eventuelt kan det være en tillatelse til å gifte seg 'i huset', altså hjemme.Det skal finnes kopier av utstedte kongebrev. Prøv Riksarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.