Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kristin Øveraas

[#68720] Vigsel i Leikanger i Herøy ifølge kongebrev av 1884

Recommended Posts

Guest Kristin Øveraas

Kan arkivene gi opplysninger om grunnen til at en vigsel i Leikanger i Herøy den 12 okt 1884 har påskriften 'Vigselen utført i følge Kongebrev af 4/11 84' og evt. oppdrive kopi av dette?Vi vet: Brudeparet var i 60-årene og hadde 8 voksne barn, som alle er ført som ægte i kirkebøkene lenge før dette. Kanskje måtte kongebrev til for å tilgi tidligere urettmessig registrering? Personene var ikke i nær familie, så søknad om giftermål tross nær skyldskap kan ikke være grunnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det er rimelig å tro at Kongebrevet ble sendt søkerne, og at de foreviste det til presten. Det kan være et kongebrev som lot dem slippe offentlig lysing, og det ser mest sannsynlig ut for meg, legg merke til at det ikke er oppgitt lysingsdatoer. Eller eventuelt kan det være en tillatelse til å gifte seg 'i huset', altså hjemme.Det skal finnes kopier av utstedte kongebrev. Prøv Riksarkivet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.