Gå til innhold
Arkivverket

[#68734] Ludvig Anton Hansen (Jakobsen) født i Drøbak 1852


Gjest Runar Juvang
 Del

Recommended Posts

Gjest Runar Juvang

Ludvig Anton Hansen (Jakobsen)f.1852 står oppført som far til Lauritz Haftor Hansen f 22 juli 1881 og Karl Albert Haftor Hansen f. 14 juli 1883 begge født i Hammerfest. Moren er pige (H)anna Henrikke Pedersen Reite. [url="http://www.rhd.uit.no/kirkebok/kbliste.aspx?kb=d&RR=134615>LenkeDet sies at Ludvig Anton skal komme fra Holter/Holther i Drøbak. Etterkommere kaller seg Holther. Jeg har søkt i Frogn bygdok, men ingen som kan identifiseres som denne Luvig Anton. Finner en Ludvig Anton i FT 1865 f. 1854, men er usikker på om dette er samme mann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Runar Juvang

Det er litt underlig at etternavnet hans føres slik Hansen(Jakobsen), så kanskje det er et spor i Frogn Bygdebog - sitat: Selve gårdsbruket ble dog fortsatt av Ellen Marie Andersdtr., og eiendomsretten gikk også over til henne, enten ved kjøp eller ved broren Abrahams død. I 1849 lot hun gården dele, idet bnr. 2 N. Holter ble utskilt med skyld 4-0-11, og i 1850 skjøtet hun den for 2000 spd. til Hans Jakob Hansen.Da får kanskje Ludvig Anton Hansen (Jakobsen) mening ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Runar Juvang

En liten oppdatering: har nå funnet dokumentasjon på at Antons far er Hans Jakob Hansen når han gifter seg med sin Henrikka i Hammerfest Permanent sidelenke: Lenke Vielse nr 5Så gjenstår det å dokumentere at den oppgitte Hans Jakob Hansen er den samme som er nevnt på Holter da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torodd Kinn

Her er dåpen til Ludvig Anton, i Vestby 1839 (nr. 87): Permanent sidelenke: LenkeForeldra er Hans Jacob Hansen og Anne Marie E. Olsdatter Lysedahl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.