Gå til innhold
Arkivverket

[#68747] Larvik VE 1900-tallet


Gjest Margaret Miller
 Del

Recommended Posts

Gjest Margaret Miller

Johan Anton Olsen ble gift II 1915 (lysningsprotokoll Larvik) med Hanna Ingvarda Iversen fra Brønnøy f. 15/3 1887. Bosted var Stolpestad Larvik i 1927. Vet noen naar hun døde? Hvis vi finner slekninger har vi spørmaal om søsknene.Giftermaalet staar ikke i Larvik ministerialboka. Ble de gift i Larvik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

I Larvik A-Å står om Stolpestad:'Stolpestad, campingplass ved Naverfjorden. Navnet har ingen egentlig stedstilhørighet, men ble uoffisielt innført først på 1900-tallet, som en følge av at Marius og Anton Stolpestad fra Langestrand pleide å gå i land her under sine fisketurer'Stolpestad ligger mao i tidligere Brunlanes kommune, men legg merke til at den ene av fiskerne heter Anton. Kanskje ble de gift på Langestrand (Larvik)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Arnstein, det er noe jeg synes er merkelig her ang. Stolpestad.(2) Først så står det at 'Navnet har ingen egentlig stedstilhørighet.........følge av at Marius og Anton Stolpestad....' Hvorfra kan da Marius og Anton fått navnet Stolpestad?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Tja, navnet kan vel være fra f.eks Enebak eller Ringsaker. Det menes kanskje i Larvik A-Å at det ikke er noe sted i Larviksområdet som opprinnelig hadde et slikt navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.