Jump to content
Arkivverket

[#69052] Hans Thøger Taraldsen.


Guest Thorbjørn Granlund

Recommended Posts

Guest Thorbjørn Granlund

Hei. Er det noen som klarer å spore denne mannen, mellom 1867, og 1900 ? Hans Thøger Taraldsen, født i Rakkestad i Østfold, 12.04. 1852, konfirmert i Rakkestad, 06.10. 1867. Han ble folkeskolelærer. Klarer ikke å spore ham etter konfirmasjonen, før enn i 1900. Da var han lærer på en skole i Åmot, Hedmark. Han giftet seg i Åmot kirke, 10.07. 1902, m. Dorthea Syversdatter Nergaard, Åmot, f. 15.08. 1868. Disse ble senere skilt, og han døde i Rælingen i Akershus, 08.03. 1931. Men hvor han oppholdt seg disse 33- årene før 1900, er en gåte. Har heller ikke klart å spore hverken hans foreldre eller to søsken etter hans konfirmasjon. Jeg lurer på når han forlot Rakkestad, og når han kom til Trysil, eller Åmot ? Thorbjørn.

Link to post
Share on other sites
Guest Thorbjørn Granlund

Hei igjen. Det er ganske pussig at det kan gå an å være så anonym i løpet av en så lang periode. Ikke engang under ' Norske Skolefolk er han å finne. Thorbjørn.

Link to post
Share on other sites
Guest Hilde Rossing

Jeg har nok vært litt for rask her m.h.t kolonnen for å gå til alters,Håpet i min enfoldighet at det betydde tidligere vielse, på godt gammalt norsk brukes jo utrykket 'å gå til alters' der også.Men i denne sammenheng er det kanskje brudens konfirmasjon det er snakk om, eller om de har mottatt nattverd?Jeg har ikke funnet kirkelige hendelser i Åmot i årene førut for 1902 på Hans Thøger Taraldsen.Mvh Hilde

Link to post
Share on other sites
Guest Tom Erik Grannes

Hei..Kan det være broren Anders Taralds.som er skomaker og registrert på både Muraas og Nordal i Rakkestad i Ft 1901??mvhteg

Link to post
Share on other sites
Guest Thorbjørn Granlund

Hei. Takk for svarene. Først til Hilde. Denne personen her har nok neppe gått til alters frivillig. Til Tom Erik. Det kan stemme, for Hans Thøger Taraldsens eldste bror het Anders, og faren var også skomaker. Så til Marianne. Det blir nok vanskelig å finne ut noe konkret om denne personen.Han kan godt ha kommet tidlig til Åmot, men vi får jo ikke sett folketelling for Åmot i 1875, så da blir det vanskelig. Thorbjørn.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.