Gå til innhold
Arkivverket

[#69186] Peter Olaus Olsen - født 26.03.1842 - Nord-Fron | Mosjøen


Gjest Tore A. Karlsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore A. Karlsen

Foreldrene til Peter Olaus (min oldefar) var fra Nord-Fron i Oppland og kom nordover til Mosjøen i 1832. Peters foreldre var Ole Pedersen Engum, f. ca 1792 på plassen Engum under garden Kongsli i Nord-Fron, gift 1822 med Ane Thorsdatter, Braget (under garden Toksen i Nord-Fron), født ca 1797/98. Er det noen som kan fylle på med ytterligere opplysninger om denne slektsgrenen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore A. Karlsen

Flott - dette var forsøk i dette forum! Håper det drypper mer. Ane Thorsdatter - kan hun være datter av Erich Amunds da ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Der er den merkelige feilen på gang igjen. Ser at konf. til Ole har blitt en vielse som jeg ikke engang har så mye som sett på, og ingen andre faner oppe da det skjedde. Prøver igjen Lenke Nå ser det riktig ut, men det gjorde det forrige gang også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Tverå

De hadde også barna Per Mathias (1841-1841), Petter Olaus (1842) og Gurina (1846).Ole Pedersen Engum var rydningsmann på Austre Båfjellmoen, da i Vefsn, nå i Grane kommune, fra 1836-1846. Da overtok svigersønnen Peder Israelsen (gift med Embjør/Ingeborg). Ole døde i 1865. Ane Thorsdatter levde i 1875, men dødsåret er ikke fastslått.Familien er omtalt i Vefsn bygdebok, særbind 3c, Gardshistorie for Grane, side 418. Her står det litt om hvor barna tok veien, dersom det er av interesse.Mvh Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.