Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Guro Reinhart

[#69222] Aflangrud, Nes, Hedmark - Søren Audensen flyttet til Liva i Løten før 1753.

Recommended Posts

Guest Hans Myhre

Det er en forklaring på hvorfor det ikke finnes scannede vigde på Nes før 1800. Kirkeboka er brent så det finnes bare klokkerbøker fra 1665-1800 med kun døpte. Etter 1800 finnes alt som er vanlig.I og med at det ikke er viede på Nes så tidlig så er det vanskelig å identifisere Birte Olsdatter. Der KAN vær Birte Olsdatter døpt 12/3-1719 Aflangrud. Far: Ole Erichsen, mor er ikke nevnt. Søren Oudensen (Søfren Ougdensen) døpt 1/1-1714m Skavang, Han hadde 7 søsken og en halvsøster.Foreldre til Søfren er: Ouden Olsen og Anne Sørensdatter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Olav Helge Angell

I følgje bygdeboka (Nes bygdeok bd. 2 del 1 s. 542) er Berte Olsdtr, gift med Søren, dotter til Ole Eriksen Nedre Avlangrud og Anne Nilsdtr. Bygdeboka seier ingenting om Anne Nilsdtr, men eg trur ho var identisk med den Anne, døypt 1680, som var dotter til den førre brukaren på Nedre Avlangrud, Nils Halvorsen. Denne var son til Halvor Olsen på Avlangrud (f. omlag 1624) som var til Ole Fjell på Toten.I følgje bygdeboka (same boka s. 546) var Søren tenestedreng på Avlangrud i 1740 då han gifta seg med dottera på garden. I same kjelda les eg at Berte og Søren 'var på Stor-Hubred i Vang i 1749'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guro Reinhart

Tusen takk til dere begge - setter stor pris på informasjonen! Hilsen Guro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.