Gå til innhold
Arkivverket

[#69222] Aflangrud, Nes, Hedmark - Søren Audensen flyttet til Liva i Løten før 1753.


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

  • 1 måned senere...
Gjest Hans Myhre

Det er en forklaring på hvorfor det ikke finnes scannede vigde på Nes før 1800. Kirkeboka er brent så det finnes bare klokkerbøker fra 1665-1800 med kun døpte. Etter 1800 finnes alt som er vanlig.I og med at det ikke er viede på Nes så tidlig så er det vanskelig å identifisere Birte Olsdatter. Der KAN vær Birte Olsdatter døpt 12/3-1719 Aflangrud. Far: Ole Erichsen, mor er ikke nevnt. Søren Oudensen (Søfren Ougdensen) døpt 1/1-1714m Skavang, Han hadde 7 søsken og en halvsøster.Foreldre til Søfren er: Ouden Olsen og Anne Sørensdatter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Olav Helge Angell

I følgje bygdeboka (Nes bygdeok bd. 2 del 1 s. 542) er Berte Olsdtr, gift med Søren, dotter til Ole Eriksen Nedre Avlangrud og Anne Nilsdtr. Bygdeboka seier ingenting om Anne Nilsdtr, men eg trur ho var identisk med den Anne, døypt 1680, som var dotter til den førre brukaren på Nedre Avlangrud, Nils Halvorsen. Denne var son til Halvor Olsen på Avlangrud (f. omlag 1624) som var til Ole Fjell på Toten.I følgje bygdeboka (same boka s. 546) var Søren tenestedreng på Avlangrud i 1740 då han gifta seg med dottera på garden. I same kjelda les eg at Berte og Søren 'var på Stor-Hubred i Vang i 1749'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.