Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Helge Berntsen

[#69269] Bedehuset på Sandøya - ref. Oddbjørn Johannessen

Recommended Posts

Guest Helge Berntsen

Hei Oddbjørn, i en eller annen sammenheng ga du meg en del tilleggsinformasjon omkring opprettelsen av bedehuset på Sandøya, med tilknytning til menigheten på Eydehavn og Guds menighet på Vegårshei. Det er imidlertid ikke tråden om GMPV, og jeg kan ikke finne tilbake til dine kommentarer. Har du noen ide ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Helge Berntsen

Hei Oddbjørn, jeg fant det i tråd 62587 om familien Mørck. Takk skal du ha i alle fall..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Helge Berntsen

Det er behov for å gå videre på dette temaet i alle fall. Nedenfor er det innlegget av Oddbjørn Johannessen som jeg refererer til i (2). På Sandøya påstås det imidlertid at bedehuset først ble oppført omkring 1903, uten at det heller er behørig dokumentert. Kan noen bring ytterligere klarhet i dette spørsmålet ?'Ifølge bokverket Norges bebyggelse ble bedehuset på Sandøya (gnr. 15, bnr. 38) oppført i 1880 av Guds Menighet på Vegårshei, og så sent som i midten av 1950-årene var det fremdeles 'vegårsheiingene' som eide det. Guds Menighet på Vegårshei utviklet seg imidlertid etter hvert i økumenisk retning og lånte ofte ut bedehusene sine til andre menigheter og organisasjoner. På Sandøya og Staubø gjaldt det særlig pinsevennene på Eydehavn, som 'øy-forsamlingene' sorterte under som såkalte utpost-menigheter. På mitt hjemsted Strengereid var det særlig organisasjonene innenfor statskirken som lånte Guds Menighets bedehus (Misjonssambandet, Indremisjonen m.fl.).'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.