Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Thorbjørn Granlund

[#69290] Folketellingene 1801-1865-1875-1900-

Recommended Posts

Guest Thorbjørn Granlund

Hei. Hva er det som har skjedd med disse folketellingene ? Før så har det vært lettvindt å søke på folk, men dett er jo blitt håpeløst. Hvorfor lage til noe som er dobbelt så tungvindt som før ? Men det ser ut til at det er blitt en trend her i landet med alt som finnes. Hvorfor gjøres slikt ? Thorbjørn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Frank H. Johansen

??Det har da ikke skjedd noen endringer med søking i folketellingene i det siste.(1801-tellingen ble vel lagt ut i ny versjon for noen måneder siden.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Thorbjørn Granlund

Hei. Vet ikke hva som skjedde her i går kveld, men jeg kom ikke innpå folketellingene slik som normalt, men nå er alt som det skal. Skjønner heller ikke hvorfor ikke også folketellingen for 1801, kan få være slik som den var, for da var det jo mye enklere å søke. Thorbjørn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Alt har fungert og fungerer normalt i databasene til Digitalarkivet, også de landsomfattende søkene.Hva gjelder 1801-tellingen så vil jeg hevde at vi har gjort søking på landsbasis betydelig enklere med den nye versjonen hvor hele databasen er åpen for søk.I den gamle versjonen kunne du bare søke fram navn, gård, fødested, fødeår og yrke, samt et eget søk for å lete fram eiendommer. Når du så hadde søkt fram et uvalg, måtte du begynne klikkingen inn i fylker og deretter kommunene.I den nye versjonen kan du søke på alle felt i 1801-tellingen for hele landet. Det har lenge vært et ønske fra brukerne om at det skulle være mulig å søke i flere felt i de landsomfattende søkene, og nå har vi altså klart å få ut 1801-tellingen som en stor database hvor alt er søkbart. Resultatlisten gir deg raskt en oversikt over hvor i landet utvalget ditt er spredd og hvem det er aktuell å se nærmere på.Er en vant til å søke i folketellingsdatabasene våre, skal det ikke være vanskelig å søke seg fram i den store 1801-tellingen. Et nivå for gård/bostedsopplysninger og et nivå for personopplysninger. En kan søke i begge nivåer samtidig eller ta det hele stykkevis og delt.Vi mener denne omleggingen av 1801-tellingen er et stort pluss, men vi er lydhør for kommentarer til hva som er problematisk med denne tellingen etter omleggingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.