Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Litta Olsen

[#69292] Familie i Lier/Bragernes 1801 - noen som kjenner dem ?

Recommended Posts

Guest Litta Olsen

HeiJeg lurer på om noen kjenner til denne familien: http://www.loslekt.com/misc/Anne1801.pngDatteren, Anne (egentlig Anne Karine) er den jeg lurer på. Jeg søker informasjoner om hvorvidt hun emigrerte til Danmark ? Muligens o.1811.En Anne Cathrine/Carine Jensdatter/Simonsen får en sønn der i 1822 og en dansk etterkommer leter etter hendes opphav.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Astrid K. Natvig

hei, kanskje har du disse opplysningene fra før, men her er dåpen til Anne Carine, nr. 129 på høyre side: Lenke Foreldrene giftet seg 1. august 1788 i Frogner kirke: Dragun Jens Simensen Stoppendalen og pige Ane Erichsdatter.Jeg kjenner ikke familien, men en rask titt under Stoppen (Liers bygdebøker ligger på nettet), forteller at Anne var datter av Erik Larsen og Anne Larsdatter, som først bodde på Stoppenstua og fra 1768 i Stoppendalen. Hvor Jens Simensen kommer fra, vet jeg ikke, men det er en mulig kandidat fra Drag (Sylling, Lier) som døpes i 1757.Stoppendalen ligger omtrent på kommunegrensen mellom Lier og Drammen (Bragernes), så familien hadde ikke flyttet langt i 1801 (Enggaten, dagens Engene). Det er dessverre dårlig stell med utflyttingslister fra den tiden....mvh. Astrid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Astrid K. Natvig

Jeg har ikke funnet konfirmasjonen til Anne, men her er det yngste barnet, Erik, nr. 7: Lenke Jens Simonsen har tydeligvis tatt et annet etternavn, som jeg ikke helt klarer å tyde, samt at både han og kona er døde da sønnen blir konfirmert i 1817. Erich ble døpt 2. mars 1800, så det utvilsomt deres barn og bror av Anne.Astrid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Litta Olsen

Hei AstridBeklager at jeg ikke svarte tidligere, før du fant alt dette!Jeg har nemlig allerede hendes dåp og konfirmasjon og foreldrenes vielse. Å finne info om familien bakover i tid er ikke noe problem.Mitt konkrete spørsmål var om noen vet hva som skjedde med hende senere og på den måten finne ut om det var hun som emigrerte eller ikke.Takk likevel ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.