Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjell Lauritzen

[#69441] Litt tydehjelp, Bø i Telemark 1806 og 1808.

Recommended Posts

Gjest Kjell Lauritzen

Skibs capitain Ammon Wille og hustru Elisabeth Margrethe Hejdemark får datteren Laurenze i 1806. Hva står det etter morens navn ? Det ser ut til at det eret eller annet med 'faldt i Barselseng'. (Elisabeth er antagelig datter til presten Jens Hejdemark). Nederst på siden, til venstre. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7917&idx_id=7917&uid=ny&idx_side=-101>Lenke Permanent bildelenke: Lenke Så får paret en sønn, Jens, 25. mai 1808. Også her er det noe med 'faldt i Barselseng'. Hva står det ? Nederst på siden, til venstre. Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Sigdestad

Fyrste lenka: ..som ved sin Nærværelse her faldt i Barselseng.Andre lenka: ...som ved hendes Nærværelse her faldt i Barselseng d. 25de Maji.-

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Lauritzen

Så kapteinfruen dro altså hjem til sin prestepappa for å føde begge gangene. Navnet Ammon var jo litt spesielt. Iflg. mitt utmerkede leksikon var Ammon 'person i Det gamle testamente, sønn av Lot ved hans yngste datter, og stamfar til ammonittene, som etter hvert ble bitre fiender av israelittene.'Takk skal du ha, Gunnar, du svikter aldri !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.