Gå til innhold
Arkivverket

[#69501] Gravminner fra Norway Illinois, USA


Gjest Maya Lillemoen
 Del

Recommended Posts

  • 2 uker senere...
Gjest Roald Sjursen

HalloDet var mye flott arbeid der, men burde ikke disse her også kommet inn under samleparaplyen til DIS-Norge Utland LenkeDet er tross alt der mesteparten av DIS medlemmene og andre vil lete...Mvh Roald, DIS medlem i Bergen og deltager i gravregistrerinen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Maya Lillemoen

Hei RoaldDet var det vi ønsket oss også, men Gravminner ønsket ikke disse registreringene fordi de anser ikke disse personene som emigrerte som 'normenn'.Vi måtte derfor lage denne web-siden for å få dette ut på internett. Er vi heldige, kanskje de skifter mening etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per B. Lilje

Jeg synes det var merkelig av DIS-Norge. Norway (og nabobygda Stavanger) er jo forresten de eldste norske bosetningene i Midtvesten, så vidt jeg vet. Flertallet av emigrantene fra Restaurationen som først slo seg ned nær Rochester, NY (Kendall county) i 1825 flyttet i 1834 videre til Fox River valley i La Salle county, Illinois der Cleng Peerson hadde funnet nye muligheter. Der opprettet de bosteningene Norway og Stavanger, og samtidig startet årlig organisert ermigrasjon fra Norge til Midtvesten som de første årene stort sett gikk via Fox River kolonien. Så her finner man altså noen av de aller første norske organiserte emigrantene og etterkommerne deres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.