Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Randi Nesje Myhr

[#69669] Tord Jensen Vister Skiptvedt eide part i Svenneby i Spydeberg 1647. Hvem var han

Recommended Posts

Guest Randi Nesje Myhr

Jeg prøver å få plassert denne Tord Jensen Vister i familien fra Vister. Hans datter giftet seg med Ole Eriksen på Svenneby i Spydeberg ( ca 1620- ca 1687)Han kan ikke være den samme som Tord Jensen Vister lensmann i Skiptvedt gift med en Tostensdatter som var involvert i et forsøk på forlik i arvesak i 1569 Lenke.Den Tord Jensen Vister fra 1569 skal ha en datter Dorte gift med Jens Tommesen som var lensmann i Spydeberg og Skiptvedt.De var igjen foreldre til Kristoffer Vister gift med Jøran Asgautsdatter Skog. ( Se Langekiehl i genealogen2/2004) Kristoffer var også lensmann både i Skiptvedt og Spydeberg. Han eide parter i Løken, Tomter, Tunby og Hallerud i Spydeberg i tidsrommet 1647 til 1668.Deres barn var FRedrik ( 1633- 1716) gift med Ingeborg Mathisdtr Skulberg. Fredrik overtok etterhvert hele Løken og eide også Grini og Tomter. Sønnen Jens Kristoffersen eide deler av Hallerud. En søster skulle være Gjertrud Kios.I 1669 eier Jørgen Asgautsen Vister parter i Tomter og overfører sammen med FRedrik Kristoffersen Løken denne gården til Peder Munch.I 1701 er Ole Pedersen Vister involvert i et makeskifte mellom Vister i Skiptvedt og gårdene Tomter, Skøyen, og Kogstad i Spydeberg.. Denne Ole skal ha en bror, Kristoffer og en sønn Erik Olsen. Alt dette i følge Spydeberg bygdebok.Er det noen som kan hjelpe meg å få sammen puslespillet? Er det flere familier på Vister, eller hører alle sammen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Randi Nesje Myhr

Når jeg leser gjennom dette nå lurer jeg på om bygdebokas Jørgen Asgautsen som selger Tomter i 1669 egentlig er Jøran Asgautsdatter, altså Kristoffers mor. Faren Kristoffer Vister er registrert med gården Tomter i 1668. Betyr det at Kristoffer Jensen Vister var død i 1668/1669?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.