Gå til innhold
Arkivverket

[#69709] Hans Torstensen, Lom 1815 - 1887


Gjest Inger Eide
 Del

Recommended Posts

Gjest Inger Eide

Denne Hans kom til Nordland og giftet seg der i 1845, hvis jeg har funnet riktig mann. Ved vielsen står det at han er fra Lom. Han er farfar til Hanna Elisabet som jeg har etterlyst i innlegg 69707.Lurer på om noen som er lokalkjent, kan hjelpe meg med å gjøre oppslag i en bygdebok hvis det finnes. Foreldrenes navn får jeg fra kirkeboken, men skulle gjerne ha hatt gårdsnavn som jeg ikke finner ut av og søsken til Hans.Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9242&idx_id=9242&uid=ny&idx_side=-52>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Eide

Ja, tror du har tolket gårdsnavnet riktig, at det kan være Bøye, var ikke helt sikker ut fra det som står ved dåpsinnførselen når jeg ikke er kjent i området.Her er ekteskapsinngåelsen til Hans Torstensen i 1845, nr 9 Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16613&idx_id=16613&uid=ny&idx_side=-212>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Eide

Ser at det ble galt tall i siste innlegg - paret er ikke nr 9, men nr 7: Permanent bildelenke: Lenke - Hans T gifter seg med Anne Dorthea Jensdatter (1817 - 1889) i okt. 1845. Ekteparet fikk seks barn og det nest yngste barnet, Bernhard Andreas (1854 - 1908) var far til Hanna Elisabeth i innlegg 69707.IE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfinn Kjelland

Du finn Hans f. 1815 under plassen Tande i Bøverdalen (Visdalen) i Lom i Bygdabok for Lom bd. 4 (2007): [url="http://tilsett.hivolda.no/ak/Bbok_Lom/Bbok_Lom.htm>http://tilsett.hivolda.no/ak/Bbok_Lom/Bbok_Lom.htm s. 115. Du finn òg fleire generasjonar bakover både på fars- og morssida i dette bandet, men eg ser i alle fall to greiner som går over til band 2 (2005).Tande er elles spesielt kjend gjennom diktet av Olav Aukrust: 'Aksion på Tande':

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Eide

Tusen takk til Bjørg H. og Arnfinn K. for opplysninger om bygdebok som jeg kommer til å låne for å føre Hans Torstensens slekt bakover noen ledd. Det er lettere å ta seg frem i kirkebøker når man har gårdsnavnene som sikkert skrives på mange ulike måter gjenomm tidene.Nå får Hans Torstensen fra Lom en hel liten slektstavle av aner og etterkommere - noe som jeg er svært glad for.Vennlig hilsen IE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.