Gå til innhold
Arkivverket

[#69903] info om skipsforlis i flatanger


Gjest espen havstein
 Del

Recommended Posts

Gjest espen havstein

Et skip, trolig utenlandsk, forlist ved øya Havstein i Flatanger, trolig før 1800, på øya er det eksotisk fruktre som det sies det står oppå graver til omkomne etter dette forliset. Dette er info ifra eldre i Flatanger, men det er verdt å forsøke å finne ut mer. Kan noen hjelpe meg, all info av interesse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Truleg må du gå inn i justisprotokollen for det aktuelle tinglaget for å prøva å finna noko der. Dette krev at du kan lesa gotisk handskrift og at biblioteket ditt har leseapparat for 35 mm mikrofilm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

Muligens kjent, men jeg fant dette på http://32368.vgb.no/2008/07/19/nib-flatanger/JuledagsskjæretSelv på en stein i havet kan man finne spennende historie. Det finnes et merkelig og forblåst tre på øya (strengt tatt to som står ved siden av hverandre). Sør for Havsteinen finner man Juledagsskjæret. Et spansk skip forliste her for 100 år siden (ja, på juledagen). De kom seg i land på Havsteinen og etterlot seg disse trærna, om det var frø eller trær de hadde med seg vites ikke. Det likner på et frukttre, eple kanskje. Det har ikke mange frukter, men det som er der ser ut som små, litt inntrykte epler.

bilete7074.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.