Gå til innhold
Arkivverket

[#69979] Ragnhild Juliusdatter, Stange - Vang (Hamar), født 1885, men hvor?


Gjest Pål Prestesæter
 Del

Recommended Posts

Gjest Pål Prestesæter

Oldefars bror Hans Prestesæter, født i Vestre Toten 1866, fikk to barn uten å være gift med barnas mor, Ragnhild Juliusdatter. Barna ble født i Stange, Hedmark, hvor Hans på denne tiden eide gården Vestre Lindstad sammen med min oldefar.De to barna var Rolf Helge, født 06.10.1912 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?show=55&uid=127828&urnread_imagesize=full&hode=nei&ls=1>Lenke og Harald Kaare, født 12.05.1914 Lenke Ved den siste dåpsinnføringen er det opplyst at dette er Ragnhilds 4. barn utenfor ekteskap.Etter muntlige opplysninger eide Hans en gård i Østfold før han flyttet til Stange, men jeg vet ikke hvor. Det er videre blitt sagt at Ragnhild flyttet etter Hans til Stange. Noe som skulle tyde på at hun var fra Østfold, eller i allefall bodde der en periode. Ved barnas fødsel er det opplyst at Ragnhild er født i 1885. Den eneste Ragnhild Juliusdatter i passende alder i folketellingen 1900 er denne:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Torp

Om du leter, så kanskje du finner Ragnhilds to førstefødte som konfirmerte i Vang hovedkirke før 1928.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Prestesæter

Takk til Carsten og Jan for gode tips. Den Ragnhild som du har funnet i Fet passer godt både geografisk og ut fra navn, Carsten. Ved Rolf Helges dåp står Ragnhild oppført som Olsen i klokkerboka Lenke At hun benevnes både som Juliusdatter og Olsen passer bra hvis farens navn er Julius Olsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.