Jump to content
Arkivverket

[#70015] Gjerpen: Hvem var Søren Brynjulfsen som ble far i 1844?


Guest Grete Singstad Paulsen

Recommended Posts

Guest Kjellaug R. Petit

Det står noe etter navnet hans, 'fra Ur.land i Gra..en' - noen kan sikkert lese det bedre.Ellers ser jeg at det er en med et slikt navn som blir født i Holla, nede til venstre: Kildeinformasjon: Telemark fylke, Holla, Ministerialbok nr. 3 (1815-1830), Fødte og døpte 1819, side 34. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1375&idx_id=1375&uid=ny&idx_side=-37>Lenke Permanent bildelenke:

Link to post
Share on other sites
Guest Grete Singstad Paulsen

Takk for hjelpen så langt! Er enig med Else at jeg tror det må stå 'fra Holden, i Graaten'.En Kirsten Sørine Sørensdatter blir født 9. mai og døpt 2. juni 1839 i Holla. Foreldrene, som ikke er gift, heter Berthe Isaksdatter Namløshagen og Søren Brynildsen. Mini: sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7911&idx_id=7911&uid=ny&idx_side=-82>LenkeKlokk: Permanent sidelenke:

Link to post
Share on other sites
Guest Grete Singstad Paulsen

Eva kom meg i forkjøpet :) Ja jeg tror det kan være riktig mann, men hvordan bli sikrere - og hvor blir han av?

Link to post
Share on other sites
Guest Grete Singstad Paulsen

Jeg finner ikke Søren Brynjulfsen/Brynildsen i 1865-tellingen. Han er muligens død eller utvandret. Men jeg har heller ikke funnet datteren Anne Serine, så kanskje tellingen har noen huller.Anne Serine Sørensdatter giftet seg 20. des. 1868 med enkemann og slakter Anders Paulsen. Faren kalles Søren Brynjulfsen i ministerialboka, Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5991&idx_id=5991&uid=ny&idx_side=-203>Lenke og Søren Throndsen i klokkerboka, Permanent sidelenke:

Link to post
Share on other sites
Guest Kjellaug R. Petit

Det er en Anne Sørensdtr i rett alder her, det står Mo som fødested, men det skjer at feilt sted er oppgidt i ft: LenkeKan ikke finne noen Anne Sørensdtr f i Mo i 1844 ihvertfall.

Link to post
Share on other sites
Guest Grete Singstad Paulsen

(11) Ja kanskje det er 'min' Anne Sørensdatter som er i Mo under tellingen. I så fall et stykke hjemmefra, men det hendte jo.Skal lete videre i ulike kilder for å se om jeg kommer over mer info om Søren Brynjulfsen. Vil gjerne ha stadfestet at han er samme mann som Søren Brynildsen fra Holla. Er ganske sikker på at han er det, men man vet jo aldri i denne bransjen her før man ser det svart på hvitt.Takk for all hjelp så lang!Oddbjørn og Eva trakk fram sidene til Kristensen og Buverud (Innlegg 4 og 7). Ja disse kan man godt reklamere litt for: Utrolige flotte og innholdsrike sider! Lenker til disse to nettstedene og mye annet spennende og bra finnes på nettstedet Gamle Gjerpen: http://www.gamlegjerpen.no/

Link to post
Share on other sites
Guest Eva Helene Erntsen

Ja sidene til Gard Strøm (gamlegjerpen) kan også trygt anbefales. Alle de tre nevnte har lagt ned et betydelig arbeide til glede for oss som leter.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.