Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Mona Solhaugnes

[#70055] Etterlysning: Stenhugger Elof Olsen, Borge (f. 1882)

Recommended Posts

Gjest Mona Solhaugnes

Elof Olsen var min oldefar. Han fikk en sønn, Hjalmar Eugen, f. 16/8 1903, med Harda Sofie Johannesen, Aarum i Borge. De var ikke gift da sønnen ble født, og jeg har ikke klart å finne ut hvorvidt de giftet seg etterpå. Harda Sofie giftet seg noen år senere med Karl Ingvar Marentius Kristiansen (fra Sundløkken), i 1907, og fikk en sønn med ham, Kristian Marentius, f. 13/1 1908. Harda Sofie døde kort tid etterpå, den 6/3 1908.Den eldste sønnen, Hjalmar Eugen(min farfar), som hun fikk med Elof Olsen, vokste opp på Aarum (antakelig hos slektninger). Han døde i 1939, da min far bare var noen mnd. gammel.Har ingen andre opplysninger om min oldefar Elof enn at han var født i 1882, og at han bodde i nærheten av Borge på det tidspunktet da sønnen Hjalmar Eugen ble født. Vi vet ikke hvor Elof kom fra, hvor lenge han ble boende i Borge-traktene, og hva som skjedde med ham etterpå. (Har hørt at han muligens kom fra Sverige, men har ikke fått dette bekreftet.) Hvis noen sitter inne med opplysninger om dette, hadde det vært veldig interessant å få vite litt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Narten

Elof Olsen bodde på Hvaler da Hjalmar ble født. Sjekk kirkebøkene der. Mvh Terje Narten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Litta Olsen

Hei MonaI 1905 drar en Elof Fredrik Olsson til Amerika via Oslo. Han er 23 år gammel, så alderen stemmer jo.LenkeKanskje verdt å søke i immigrasjonsdatabasene i USA/Canada ?Vennlig hilsen Litta

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mona Solhaugnes

Tusen takk for tipsene!! Trengte nok litt hjelp til tydingen av Elof Olsens bosted, ser jeg. Flott!:-) Har begynt med saumfaringen av kirkebøkene for Hvaler.Jeg noterte meg også denne Elof Fredrik Olsson som dro til Amerika i 1905. Har bare ikke klart å finne ham igjen via noe søk, dvs hvor han havnet i Amerika, osv. Har også søkt på skipet han dro med, men får ikke noe ut av det.Er det noen som vet om noen bra immigrasjonsdatabaser i USA? Først og fremst sider som det er gratis å hente informasjon fra. Jeg har stort sett bare kommet over betal-sider.Mvh Mona S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Bø

Mona.Ellis Island[url="http://www.ellisisland.org/>http://www.ellisisland.org/har informasjon om emigranter som ble 'håndtert' gjennom Ellis Island. Tjenesten er gratis fordi de 'lever' på donasjoner fra brukerne. Det er ikke påkrevd med donasjoner for å bruke den.Castle Garden http://www.castlegarden.org/er en annen tjeneste som også tar for seg immigranter gjennom New York.Norway Heritagehttp://www.norwayheritage.com/har også noen lister over skip. Men da før 1875.Gratis databaser via andre byer ( som Boston for eksempel) har ikke jeg oversikt over. Alle reiste jo ikke til New York.Når det gjelder svensker til Østfold, så er det lagt ut en database på Digtalarkivet som tar for seg innflyttede svensker til de ulike sognene i Østfold:LenkeDersom du ikke finner han der, så må du ikke fortvile. Det kan være at han ikke ble notert.Legger også inn en lenke til dåpen som du nevner i (1) Kildeinformasjon: Østfold fylke, Borge i Borge, Ministerialbok nr. I 9 (1902-1911), Fødte og døpte 1903, side 39. Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.