Gå til innhold
Arkivverket

[#70125] Johannes Hetting, tyding av farsnavn


Gjest Maya Lillemoen
 Del

Recommended Posts

Gjest Maya Lillemoen

Hei KirstiDu har nok rett at det står Faderen ubekient. Da er det vel ikke så rart at jeg ikke finner fødselsårets hans, men allikevel tusen takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfinn Småli

Johannes var født 22.1.1825 og døde 25.4.1890. Faren var Elias Eliassen fra Volden, Altermark. Moren var Marit Aronsdatter fra Kjelddal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Maya Lillemoen

Hei Arnfinn og BeritFinner Johannes død i kirkeboka, men ikke fødselsen, men Arnfinn bekrefter jo datoen og folketellinga bekrefter jo riktige personer, så tusen takk for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Agnar Johansen

Sakset fra originalnotater av Per Hellervik, Mo den 10. okt 1946: Marit Aronsdatter Kildal, født 1802, hadde 1-en sønn: Johannes født 22/1-1825. Da mora var døvstum og således ikke fyldesgodtgjørende kunne gjøre rede for hvem barnets far var, ble sønnen innført i kirkeboka som farløs med tilnavnet 'Hetting', som et annet hittebarn. Men for dem som stadig omgikk Marit Aronsdatter og bedre forstod hennes miner og geberder, var det en offentlig hemmelighet at hennes barnefar var skomaker Elias Eliassen Altermark, født 15/3-1805. Det synes også stadfestet at han reiste ut av bygda og tok bopel i Meløy, hvor han ble gift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.