Jump to content
Arkivverket

[#70262] Ole Olsen Tollefstuen og Anne Loftsgaard, Sel


Guest Christian Hellum

Recommended Posts

Guest Christian Hellum

Hadde 7 barn bl.a.Ole Olsen f/4.juli 1848 i Modum. Ønsker f/dato, gift/dato og d/dato for foreldrene Ole og Anne. Foreldre til Ole Olsen Tollefstuen er Ole Olsen Bekken og Mari Kristensdatter Espe.

Link to post
Share on other sites
Guest Helge Hålåsæter

Jeg er ikke helt med: Flytter Ole Olsen til Modum like etter konfirmasjon ? (Finner han ikke på den linken til FT1865 der han er 3 år; skrivefeil for 13 år ?) Tollefstuen, Bekken og Espe er kjente navn . Hvor/når kommer Modum inn i bildet ?

Link to post
Share on other sites
Guest Christian Hellum

Takk til Anne og Helge for verdifull hjelp. Lenkene fra Anne gav de svar jeg var ute etter. Ole Olsen f/4. juli 1848 og hans kone Lovise Larsen f/24.mai 1857 var begge lærere. Tror kanskje at Lovise var fra Modum. Når de flyttet til Modum er ukjent.

Link to post
Share on other sites
Guest Aud Sandbu

Ole Olsen Tollefstuen var allerede i sitt attende år i gang med utdannelsen som lærer ved Asker seminar i 1865: [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=f60220&gardpostnr=1004&personpostnr=6358&merk=6358#ovre>LenkeI 1875 finner vi ham som lærer og kirkesanger i Kvikne i Nord-Fron. Han var fortsatt ugift, og brukte klokkergården: LenkeSom nevnt i innlegg 6, giftet Ole seg i 1876 med Lovise Olsdtr. Gomperud f. 1857 på bruket Gomperud i Konnerud anneks til Skoger i Buskerud. Vielsen foregikk i Skoger, så Ole kan ha truffet Lovise på seminaret?Lovise ble med ektemannen tilbake til klokkergården Teigen i Kvikne, Nord-Fron, og datteren Anne f. 1877 ble født der.En gang mellom 1877 og 1880 flyttet den lille familien til Lom hvor Ole virket som skolelærer og kirkesanger i hvert fall til etter 1884. I denne perioden fikk Ole og Lovise døtrene Olivia f. 1880, Marie f. 1882 og Agnes f. 1884, alle døpte i Lom.Før 1889 var familien kommet til Modum, hvor sønnen Carl Ludvig f. 1889 og datteren Helga f. 1892 ble døpte i Heggen kirke. Familien bodde da på Geithus, 'stasjonsbyen' i Modum.I 1900 finner vi Ole som enkemann på bruket Granstad under prestegården Heggen i Modum sammen med fem av barna, samt ei budeie:

Link to post
Share on other sites
Guest Christian Hellum

Igjen tusen takk for meget informerende innlegg om Ole Olsen Tollefstuen og Anne Loftsgaard. Til deg Aud må jeg sende en ekstra blomst. Du har med dine opplysninger klargjort alle spørsmål og gitt meg hele livshistorien til Anne og Ole. Kjempetakk også til deg Anne og lenken som fulgte med. Det er bare å bukke og takke for all hjelp!

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.