Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#70319] Oppslag bygdebok for Odda - garden Kvitno. Ref. Ø. Børve Ullensvang

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

I bygdebok for Ullensvang bind IV/2 side 412, står det opplyst at Jon Ivarsen Øvre Børve har en sønn Knut, budde visst på Ø. Børve og må være død i heller ung alder, trulig far til Jon Knudsen Kvitno bnr. 1.Hva står det i bygdebok for Odda om Jon Knudsen Kvitno? Står det noe om denne mannen eier noen jord?Har noen fleire opplysninger om denne Knut som er oppført som sønn til Jon Ivarsen Ø. Børve?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell-Arne Mellum

Odda, Ullens. Kinsarvik bind III/2 s. 402Jon Knutsson som er kommet hit i 1629, er visst sønn til Knut Jonsson Hovland 1. Kvitno er gammelt Måge-gods, og da han er selveier i 1647, må en gå ut fra at gården er odelsarv fra bestemoren Kari Torbørnsdtr. Måge. Jon hadde en posisjon som tyder på god ætt. Han er kirkeombudsmann 1673-78, lagrettmann og takstmann. Han d. 1678. 3 sønner: Jon, Sjur, Samson.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Mange takk Kjell-Arne. Eg fant nok likevel ikkje det eg var på jakt etter.mvh Oddvar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.