Gå til innhold
Arkivverket

[#70319] Oppslag bygdebok for Odda - garden Kvitno. Ref. Ø. Børve Ullensvang


Gjest Oddvar Søreide
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

I bygdebok for Ullensvang bind IV/2 side 412, står det opplyst at Jon Ivarsen Øvre Børve har en sønn Knut, budde visst på Ø. Børve og må være død i heller ung alder, trulig far til Jon Knudsen Kvitno bnr. 1.Hva står det i bygdebok for Odda om Jon Knudsen Kvitno? Står det noe om denne mannen eier noen jord?Har noen fleire opplysninger om denne Knut som er oppført som sønn til Jon Ivarsen Ø. Børve?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell-Arne Mellum

Odda, Ullens. Kinsarvik bind III/2 s. 402Jon Knutsson som er kommet hit i 1629, er visst sønn til Knut Jonsson Hovland 1. Kvitno er gammelt Måge-gods, og da han er selveier i 1647, må en gå ut fra at gården er odelsarv fra bestemoren Kari Torbørnsdtr. Måge. Jon hadde en posisjon som tyder på god ætt. Han er kirkeombudsmann 1673-78, lagrettmann og takstmann. Han d. 1678. 3 sønner: Jon, Sjur, Samson.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.