Gå til innhold
Arkivverket

[#70414] Dødsfallsprotokoller fra skifteretten


Gjest Else B. Rustad
 Del

Recommended Posts

Gjest Else B. Rustad

I et brev til en bruker, sier Statsarkivet i Oslo at dødsfallsprotokollene til skifteretten er skannet og lagt ut på Digitalarkivet.Jeg leter og leter, men kan ikke finne dem! Hvor har de gjemt seg, tro?Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per-Olav Broback Rasch

Da er vi minst to. Leste det samme i går, men fant ikke noe. Er vel kanskje snakk om de som kommer i forbindelse med skannede skifter, som muligens statsarkivet alt har tilgang til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solveig Håklev

Kanskje Statsarkivet mener Skiftegistrene for Christiania reg av RHD som ligger på DIS genealogiske ressusser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Warberg

Dette er i øyeblikket ikke på Digitalarkivet, men det er rett rundt hjørnet. Alt skiftemateriale som er mikrofilmet, inkl. dødsfallprotokoller fra Oslo, Østfold, Akershus og Bergen, er ferdig skannet. Totalt dreier det seg om ca. 2.100 protokoller med tilsammen 1 million bilder. Indekseringen er startet og en brukerapplikasjon for visning er under utvikling. Målet er å lansere materialet på Digitalarkivet i løpet av sommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torkel Rønold Bråthen

Som dere ser av opplysningen over, er ikke dødsfallsprotokollene for Oslo tilgjengelig på Digitalarkivet ennå. Statsarkivet i Oslo beklager denne feilopplysningen.Dødsfallsprotokollene er mikrofilmet og overført til mikrofilmkort (mikrofish). Inntil videre er de derfor kun tilgjengelig på lille lesesal i riksarkivbygningen i Oslo.Personen som henvendte seg til oss i forbindelse med denne saken vil bli tilskrevet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.