Gå til innhold
Arkivverket

[#70425] Digitalarkivet Vigde i Lindås 1740-1815 - Feil i transkriberingen


Gjest Christel Rasmussen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Ja, utfra viede, men i kolonnen til venstre står forlovelsene, og der står det helt klart Mugaas og Berge. Men, databasen er over viede, så det er nok korrekt tolkning. Mugaas er vel på Voss, mens Rugaas ikke finnes her vest, meg bekjent.Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Då er dei kan hende båe utvandra frå Evanger sokn, han frå Mugås og ho frå Berge (i Eksingedalen, som høyrde til E. sokn i Voss pr.gj.).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Tusen takk for tilbakemeldingen!Vi vil sette stor pris på om det ble lagt inn korrekturmelding til disse gårdsnavnene i den aktuelle databasen. Korrekturmeldingene blir samlet opp på serveren vår og vi samler dem opp og sender til de som er ansvarlig for registreringen. Vi kan nemlig ikke rette evt. feil i databasene som ligger på nett, det må gjøres på rådataene også må vi generere dem på nytt igjen og erstatte den som ligger ute. Opplysningene må også sjekkes i originalprotokollen slik at vi er helt sikker på å følge kirkeboken.Som det står i dokumentasjonen til denne databasen, så har den ikke blitt korrekturlest, så feil kan forekomme. Det er derfor greit å få samlet alle forslag til rettelser i korrekturskjemaet.Når du er inne på databasen og ser feilen i dataene, så klikk på Vis korrekturblyantane. Det kommer nå fram blyanter etter hver opplysning. Klikk på blyanten hvor du vil legge inn forslag. Fyll inn skjemaet og klikk på Legg på plass.På forhånd tusen takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.